Unelmakeikkoja

Alice listasi vuoden alussa unelmakeikkojaan. Siis niitä bändejä/artisteja, jotka pitää jossain vaiheessa vielä ennen kuolemaa nähdä livenä. Omasta listauksestani olen jättänyt pois ne, jotka ovat jo haudan levossa, mutta sellaiset tähän lasketaan, joilla on edes teoreettinen mahdollisuus kenties joskus palata keikkailemaan.

 

Radiohead
Ilmiselvä valinta, I’m sorry. Radiopään saa kuitenkin ruksia yli bucket listista – tittidii – tällä viikolla!

https://youtu.be/8V949yf33Qo

Death Cab For Cutie
Radioheadin jälkeen sitten se ilmiselvä kakkonen. DCFC’n pari viime levyä ovat jääneet aikas vähälle kuuntelulle, mutta esimerkiksi Transatlanticism ja Plans ovat olleet aikoinaan tehosoitossa. Rakas, rakas bändi.

A Perfect Circle
Niiiin kova. Toisaalta, mitä muutakaan voi olettaa, kun mukana on tyyppejä sellaisista pumpuista kuin Tool ja The Smashing Pumpkins.

Small Time Giants
Huippuja Grönlannista. Vieläkin harmittaa, että vuonna 2012 missasin tämän keikan Kööpenhaminassa, vaikka olin kaupungissa samaan aikaan ja olin aikonut mennä. Toivottavasti vielä joskus!

Dead Man’s Bones
Tämä ei kaivanne sen enempää perusteluja. Jos Ryan Gosling on lavalla, minä olen yleisössä. (Ja siis musiikki on loistavaa toki myös, toim.huom.)

https://youtu.be/6vkEmFQ2btU

Pedestrian’s Motor
Saran ja Lapkon tekijät yhdistivät voimansa ja julkaisivat kolme mieletöntä EP’tä, mutta eivät yleisön harmiksi koskaan keikkailleet. Revanssi?

Explosions In The Sky
Tämä postrock-upeus piti nähdä Ruisrockissa 2012, mutta bändi joutui tuolloin peruuttamaan useita keikkoja ympäri Eurooppaa. Harmi oli suuri!

Suede
Kyllä joo olen Suedenkin Suomen keikan missannut, koska *joku tosi tärkeä syy*. No, aina ei vaan ole mahdollista sinkua joka festareille, mutta vielä joskus nämäkin rakkaat brittipopparit aion nähdä.

Goldfrapp
Alisonin ja Willin muodostaman duon levyt soivat repeatilla kymmenisen vuotta sitten. Levylautasella on ollut viime aikoina hiljaisempaa, mutta odotan innolla näkeväni nämä ensi kertaa livenä elokuussa Suvilahdessa.

R.E.M.
En ole koskaan ollut kova REM-fani, mutta biisit ovat klassikoita ja osaan kovin monet niistä ulkoa. Jos bändi nyt tulisi Suomeen, lähtisin ehdottomasti keikalle.

+ Bonus
Savage Garden

En kyllä tiedä millainen SG olisi keikalla, mutta tämä oli niin kova juttu vuonna 1997, että toivon mahdollisuutta kokea joskus livenä lavallakin!

 

Alice listed her dream gigs earlier this year. You know, the bands and artists you just MUST see live before you die. Here’s my top ten! Luckily enough I’m able to cross out Radiohead this week and Goldfrapp later on in the summer. :)