UMK14: Viisuvalvojaiset tyylillä

Lavashow ja ulkomusiikilliset yksityiskohdat ovat musiikin ohessa vahva elementti Euroviisuissa – halusimme sitä tai emme. Viime vuonna Anna kannusti Krista Siegfriedsiä hääteemaisissa viisuvalvojaisissa, enkä epäile yhtään, etteikö Lordikin olisi aikoinaan kirvoittanut maskeihin ja tolppakenkiin pukeutuneita sieluja kodeistaan kaduille hurraamaan. Mutta yltääkö kukaan tämän vuoden finalisteista sille blingin tasolle, jossa tyylin matkiminen hoituu vaivattomasti tavallisilta tallaajiltakin? Testataan!

Edusti Suomea finaalikahdeksikosta kuka tahansa, voit katsastaa avainsanojen avulla tärpit siihen, kuinka viedä kannustus uudelle tasolle omissa viisuvalvojaisissa. Aiheesta voi järjestää osallistujien kesken myös kisan – se, kuka kerää ulkomuodollaan eniten pisteitä, palkitaan mahdollisuudella vetää karaokeversio Suomen edustajan kappaleesta.

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

SOFTENGINE
Farkut, printtit-paitojen päälle heitetyt bleiserit ja kauluspaidat, hiusgeeli, funkit yksityiskohdat kuten pirteät kalvosinnapit, gTien kaulasysteemit ja silmiätappavan kiiltävät kengät. Viileää charmia pilke silmäkulmassa. Valvojaistarjoiluna alkoholitonta boolia, jonne joku kaataa salapullostaan terästystä.

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

HANNA SKY
Liehuhelmat, orgaanisuus, kultakorut, luonnonmateriaalit, pirteät värit, urbaani prinsessatyyli. Jos omistat täydellisen silkkimekon, pue se. Pöytä on katettu koreaksi ainakin hedelmäsalaatilla ja skumpalla, kaikella sellaisella, joka tuo leijuvan ja keveän olon. Varmistakaa, että joukossanne on ainakin yksi breakdancer tai akrobaatti.

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

MIAU
Kuvioleggingsit, suuret korvakorut, sulat olkapäillä, kasariglitter meets cyberpunk, asenne, korkeat korot. Myös kissanaamarit hyväksytään. Tarjottimella sinisiä enkeleitä ja muita nostalgisia, värikkäitä drinkkejä sekä sushia ja tapaksia.

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

LAURI MIKKOLA
Valkoinen tiukka t-paita, etenkin, jos ryijy pilkottaa kaula-aukosta. Tiukat housut, liivit, hatut – oikeastaan mikä tahansa, missä olet KUUMIS. Kasaa lautasellesi aimo annos vaniljajäätelöä varmistaaksesi kehosi viilennyksen kaiken hottiuden keskellä (ekstramakeutta saat kinuskikastikkeesta, mutta varo, ettei lähde lapasesta).

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

MADCRAFT
Värejä, värejä, värejä! Kauden makeimmat tennarit, sarjakuvat, lippikset, muutamat lävistykset, duracellpupumaisuus ja polvisukat yhdistettynä shortseihin. Plussaa siitä, jos sinä itse tai kavaljeerisi on yhtä söpö kuin vokalisti Tom. Tuopeista löytyy olutta tai lonkeroa, kulhoista aakkoskaramelleja kaikissa sävyissä. Varaudu pitämään tahtia yllä aamuun asti.

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

MIKKO POHJOLA
Yksinkertaisuus, luonnollisuus, tummat värit. Turhat krumeluurit jätetään kaappiin ja riikinkukkomaisuuden sijasta panostetaan siihen, että on jotain sanottavaa. Juomana ehdottomasti punaviintä (esim. etelä-amerikkalaiset, keskitäyteläiset) ja sillä kaverina vahvoja juustoja (esim. itävaltalaiset, puolikovat). Pöydillä lepattavat kynttilämeret kruunaavat tunnelman. Varo kuitenkin leikkimästä tulella.

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

CLARISSA FEAT. JOSH STANDING
Musta nahka, verkkosukkahousut, galaksikuviot, kimaltava silmämeikki, pussihousut, modernismi, metallisävyt. Jotain sellaista, jossa et viettäisi koti-iltaasi yksin sohvalla nuokkuen. Kaada lasiin makeahkoa siideriä jäiden kera. Nestetasapaino on tanssihurmoksen keskellä kaiken A ja O, joten ruokapuolen voi hetkeksi jättää unholaan.

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

Kuva: Tom Hakala/Anatom Pictures

HUKKA JA MAMA
Värit, persoonallisuus, vahvat silmälasit, punaiset huulet, mukavuus, kampauksesta sojottavat hassut kapistukset. Tule sellaisena kuin olet. Jos nimesi on Selja, saat lisäpisteitä. Juhlijoille sopii tarjoilla erilaisia dipattavia asioita aina kasviksista sipseihin ja raakakekseihin, joista voi sitten yhdistellä jännittäviä kombinaatioita. OPM.

 

Lisää viisuvalvojaisideoita saamme varmasti tämän viikon finaalista, jolloin selviää, kuka sinne Köpikseen sitten oikeasti lähteekään. Myös kommenttiboksiin on varsin sallittua heittää niitä omia idiksiään, joilla Suomi viedään voittoon kotikatsomoista käsin!

 

Uuden Musiikin Kilpailun finaali nähdään TV2’lla lauantaina klo 20.30. Myös paikan päälle Espoon Barona Areenalle on lippuja ostettavissa.

4 kommenttia kirjoitukseen UMK14: Viisuvalvojaiset tyylillä

 1. Style Up Your Arse kommentoi:

  Jotain yhtä teennäistä ja persoonan sekä musiikillisen tunnelman tuhoavaa päälle kuin noille artisteillekin pääosin on pynttäilty?

  Siis usein sitä ihmettelee, ketkä ja millä perustein näitä kostyymeita luonnostelevat ja tajuavatko kyseiset tahot musiikista yhtään mitään…

  1. June June kommentoi:

   No toki sen voi noinkin ajatella! Itse en kuitenkaan usko, että artisteille olisi puettu mitään päälle vasten heidän tahtoaan.

   En myöskään allekirjoita väitettä, että pukeutuminen tuhoaisi musiikillisen tunnelman tai persoonan. Ehkä joskus, mutta ei UMK-artistien tapauksessa. Mielestäni stailauksilla on hyvin tuettu jokaisen omaa lavapersoonaa. Toki kuten sanoin, Euroviisuissa kyse on myös kokonaisesta show’sta, mutta jos ulkonäkö häiritsee äärettömän paljon, voi silmänsä sulkea ja keskittyä ihan vaan siihen musiikkiin. :)

 2. Style Up Your Arse kommentoi:

  Niin, elävä musiikki on aina visuaalista, ja esiintyjillä on ulkonäkö ja tyyli. Eivätpä nämä asiat häiritse, vaan se, millaisiksi niitä UMK:ssa (melko väkinäisesti) muovataan.

  Mielestäni ”stailaus” on kautta linjan aika yksipuolisen ja poikkeuksettoman överiksi vedettyä. Tuntuu, että monet esitykset eri tavoin kärsivät tuosta. Kaiketi tosiaan osittain omasta tahdostaankin, mutta varmasti myös ulkoinen tuotannollinen ja kilpailukontekstiin liittyvä paine valinnoissa on kova…

  Euroviisuja katson luultavasti sitten jo pipo silmillä ja kuulosuojaimet päässä tms. hyviksi havaituin varustuksin. ;)

  1. June June kommentoi:

   Mä haluaisin tietää koko stailausprosessista ja juuri siitä, miten ”väkinäisiä” ulkonäöistä muokataan. Vai ovatko stailaukset kuitenkin lähtöisin artisteista itsestään? Tottakai ymmärrän sen, että joitain asioita on korostettava, jotta saadaan esiintyjät erottumaan toisistaan – kaksi samantyylistä kun menee helposti sekaisin. Jos itse astelisin lavalle, haluaisin kyllä pukea jotain aavistuksen överiä päälle, jotain, jota en käyttäisi normaalissa arjessa. Ja mitä MIAUn olkahapsuihin tulee, niin hehän askartelivat ne itse. Mutta edelleen, ymmärrän kyllä pointtisi. :)

   Toivottavasti viisuissa nyt ei tarvitse aivan pipo silmillä olla! :D

   (Vähän myöhäinen vastaus, sori.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.