Soittolistaviikko: Inspiration behind Ship’s Bell

Vuoden 2019 soittolistaviikon vieraileva kuratoija on oululainen folk-duo Lanai, joka on tässäkin blogissa useaan kertaan vilahtanut. Lanain alkuvuodesta julkaistu debyytti Ship’s Bell sopii tällaiseen sumuiseen, hivenen verkkaiseen sunnuntaihin kuin nenä päähän. Tämänpäivänen soittis koostuu kuitenkin niistä muiden kirjoittamista biiseistä, jotka ovat toimineet innoituksen lähteinä tuota omaa levyä tehdessä.

”Tälle soittolistalle olemme keränneet kappaleita ja artisteja, jotka ovat inspiroineet meitä Ship’s Bell -levyn teon aikana. Koetimme valita soittolistalle sellaisia biisejä, joihin ollaan aina palattu vuosienkin jälkeen ja joissa silti on jotain sellaista alkuvoimaa, joka inspiroi, ottaa mukaansa ja välittää jotain erityistä. Ollaan usein saatu näiden kappaleiden myötä muistutus siitä, että mikä vain on mahdollista eikä luovassa työssä ole sääntöjä. Meillä liittyy molemmilla myös musiikkiin tunne-assosiaatio joistain elämäntapahtumista, mitkä on tapahtuneet samaan aikaan kun joku kappale on kolahtanut. Valittiin yhdessä listalle myös sellaisia lauluja, jotka yhdistää meidän tietä.”

 

Inspiration behind Ship’s Bell

 

Our guest curator on playlist week 2019 is Lanai, an English-singing folk duo hailing from Oulu Finland (It’s very possible you’ve bumped into this talented couple on this blog before). Their debut Ship’s Bell was released earlier this year and it fits perfectly on these kind of misty, slow Sundays. Today’s playlist on the other hand consists of tunes that have inspired the process of making Ship’s Bell.