Rosvot x Rockway – Ukulele

Rockway

Postaus toteutettu yhteistyössä Rockwayn kanssa.

Ei ole mennyt aivan kuvitelmien mukaan tämä ukulelen soittamisen opettelu. Tosin täytyy muistaa, että minä lähdin kirjaimellisesti nollasta ja olen tähän mennessä rämpyttänyt ukuleleani hävettävän vähän. Oikeasti, to-del-la vähän. Jos ei sitä ala-asteen satunnaista nokkahuilun soittamista lasketa, en ole koskaan aiemmin soittanut mitään soitinta. Ei siis mikään ihme, että sormeni eivät tunnu taipuvan vielä kunnolla niihin vähän vaikeampiin sointuihin kuten G-duuriin. Pienellä irvistelyllä saan sormet kyllä taipumaan, mutta vielä ei ole puhettakaan, että nopeat sointuvaihdokset onnistuisivat.  Melkein alkoi into ja usko loppua heti alkumetreille, mutta eihän tässä nyt tietenkään voi luovuttaa. Suuri voitto on jo se, että osaan soittaa yhden kappaleen. Siinä ei tarvita kuin C-sointua, mikä tarkoittaa vain yhden sormen taivuttamista nauhalle.

Jos harjoittelu jäi hävettävän vähälle viime vuoden puolella, ei tämä vuosi ole ollut yhtään sen parempi. Vesivahinkohelvetti heitti minut vajaaksi kahdeksi kuukaudeksi muiden nurkkiin, joten ukulele on ollut täysin paitsiossa. Olen nyt toista viikkoa takaisin vuokra-asunnossani enkä ole vielä saanut aikaiseksi tarttua ukuleleen.  Ehkä ensi viikolla..

Ukulele_2015-2

Well, learning how to play ukulele hasn’t really played out as I imagined. So far I’ve practised embarrassingly little. I mean really, really little. I started out literally from zero so it’s no wonder my fingers don’t seem to bend as they should. At least not yet. It’s a great victory I can play one song that requires one chord, played with one finger. This year I haven’t managed to practise at all because last  month I was an evacuee due to water damage at my rental apartment. Maybe next week I’ll get back to practising..

Avainsanat: