Rosvot x Rockway: Mr. November

Postaus toteutettu yhteistyössä Rockwayn kanssa.

Viimeksi, postatessani ensimmäiset (nassun pois rajaavat) videot bassoilustani, jäi yksi yritelmä tiedostokoon vuoksi lataamatta. Palataan nyt siihen – kuuntele, jos uskallat.

The Nationalin Mr. Novemberissa haastavimmaksi osoittautui rytmi. Ja don’t get me wrong, sen verran annan omakehun haista, että minulla on hyvä rytmitaju. Olen opiskellut kaikki Pohjois-Kymen Musiikkiopiston tarjoamat teoriatunnit ja vahvuuteni oli nimenomaan rytmi (olen silti surkimus rummuissa, käsi-jalka-koordinaatio haloo…). Mr. Novemberin rytmiikka on kuitenkin aavistuksen jännä, sillä siinä ei todellakaan halua pumpata menemään tasaiskuilla. Tulevan rytmimestarimme Pasin kanssa totesimme, että iskut tulevat pääosin 3. ja 6. ja 8. kahdeksasosanuoteilla. Sitten kun meikäläisen sorminäppäryyden kanssa olisi vielä tekemistä, niin lopputulos menee ajoittain puuroksi. Sain videolle kyllä tästä paremmankin version – ainakin soiton kannalta, sillä siinä oli sitten sen verran järkyttävää kiekumista, että on parempi jättää pätkä julkaisematta. Näissäkin on jo laulutaitoja esitelty ihan tarpeeksi.

Seuraavaksi lisää haasteita kehiin!

Last time writing about Rockway I posted my first bass playing videos, but one was left behind. So let’s get back to The National for a minute. Mr. November is more complicated than Conversation 16 because of the rhythm. And yes, I have to admit I’m actually once good at something, and that’s rhythm – several years of studying music theory have done their trick. But this particular song is a bit weird when it comes to the beat – one should put emphasis on the 3rd, 6th and 8th quaver (eighth note) of each bar. And when my fretting hand’s fingers aren’t yet as quick as I’d like them to be, I got a bit messed up at parts.

But as I’ve said before – we’re here to learn!