Qstock 2016: mitä kannattaa tsekata

Ah, meikäläinenkin pääsee vihdoin aloittamaan festarikesän! Harvinaista kyllä, tänä vuonna muu oheistoiminta sekoitti pakkaa sen verran, että piti jättää musiikintäyteisiä yleisötilaisuuksia väliin. No, onpahan Qstock. Pääsee kotiin yöksi nukkumaan. Ja sitten on vielä tietysti Flow.

Jos on onnistuneesti missannut muilla festareilla kotimaiset kärkinimet, on Qstock se paikka, jossa ne pääsee viimein tsekkaamaan. Qstock on myös perinteisesti jonkin sortin metallifestari, ei täysin, mutta hyvin suurelta osin. Jo viime vuonna pari indie-nimeä yllätti äärimmäisen positiivisesti jo kevään artistijulkaisujen yhteydessä. Tänäkin vuonna räminän ja räiskeen lomasta löytyy niin ihastuttavia tulokkaita – erityisesti naisartistirintamalla kuhisee – kuin ysärisuosikkejakin. Tässäpä muutama vinkki.

 

01 The Prodigy (päälava, lauantai)
Joo, viimeinen hyväksi laskettava levy ilmestyi ajat sitten, mutta tämä pumppu pistää kyllä sellaiset bileet pystyyn, että hirvittää jo valmiiksi. Muistan, miten Ruisrockissa vuonna 2011 maa tärisi välkkyvien valojen tahdissa, kun Alicen ja Laurin kanssa tamppasimme jalkamme kipeiksi.

02 The Cardigans (päälava, perjantai)

Neuletakkibändi ei koskaan ollut supersuosikkini, mutta on kasvanut pikkuhiljaa kiinni sisuksiin. Nähty Qstockissa 2008 ja ehkä jossain muuallakin, näen mielelläni uudestaan. Samaan aikaan toisaalla soittaa Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, joten jos Cardigans ei nappaa, suosittelen suuntaamaan Kooma-lavalle.

03 Elliphant (sirkusteltta, lauantai)
Viime vuonna törkeän kovan keikan Flow’ssa heittänyt ruotsalaismimmi kuuluu takuuvarmalle go see -listalleni. Harmikseni menee päällekkäin Opethin kanssa, mutta onneksi sekin on jo aiemmin nähty, joten suuntaan kaunista surumielisyyttä pakoon bilettämään.

04 Lissie (sirkusteltta, perjantai)
Fiilistelin Lissietä jo keväällä, ja edelleen nainen on yksi viikonlopun odotetuimmista. Juuri tähän kiteytyy Qstockin mahdollisuus ja tapa yllättää, ai että.

05 Ronya (rytmiranta, lauantai)
Vain fiilis lauantain valjetessa kertoo, suuntaanko lopulta tsekkaamaan lahjakkaan Ronyan vai JVG’n (kyllä, harkitsen jopa tällaista siirtoa). Ronya toki esiintyy myös Flow’ssa, mutta menee siellä päällekkäin Moonface & Siinain kanssa… Voi näitä festaroitsijan ongelmia!

Olen jo viikolla töissä muutamassa eri rannekkeenvaihtopisteessä ja viikonloppuna sitten heilumassa alueella kamera kaulassa. Valitettavasti tosin lainakameran kanssa, omani kun on korjauksessa… Fingers crossed, että saan sen takaisin Flow’ta varten. Anyway, nähelläänpä Kuusisaaressa! Lisää festareilla soivia biisejä löytyy mm. Rosvojen viikkosaaliista.

 

Yaay, I’m finally starting my festival season 2016! Because of other plans I’ve been missing all festivals this summer, but now that’s going to change when Qstock is rocking again in my hometown Oulu. Luckily the line-up is pretty great – not just metal bands or Finnish rap sensations (…) but upcoming talented acts and nostalgic bands, too. I collected five picks for the weekend for you, and more songs for the Rosvot viikkosaalis (Spotify playlist updated every Monday).

So maybe I’ll see you at Kuusisaari!