OMVF 2016 – tsekkaa ainakin nämä

Jes, vuotuiset Oulun Musiikkivideofestivaalit starttaavat tänään! Kuten aina, karkkilaarissa on tarjolla musavideokatselmuksia, kotimainen musiikkivideo 2016 -kilpailu, dokumentteja, erikoisnäytöksiä, Pumpeligaala ja oheistoimintaa, kuten ilmakitaransoiton MM-kisat ja Pimeä Festivaali. Oman kortensa Kansanpumpelin valintaan voi antaa täällä.

Valitsin ohjelmistosta jälleen viisi kiinnostavinta erikoisnäytöstä:

 

1. David Bowie

Retrospektiivi (ja samalla kuitenkin vain pieni katsaus vuosikymmeniä jatkuneesta urasta) alkuvuodesta menehtyneen taiteilijan säihkyvästä tuotannosta. Ei kaivanne sen kummempia esittelyjä.

Ke 24.8. klo 16
Pe 26.8. klo 13

https://youtu.be/Tgcc5V9Hu3g

2. Zeitgeist

Miten musiikkivideot heijastavat maailman tilaa? Kuinka poliittisesti kantaaottavia videot voivat olla ilman, että lopputulos on kaupallisuuden päälle liimattua muka-syvällisyyttä? Pelkään, että nämä nähtyään haluaisi paeta pahaa maailmaa syvälle johonkin koloon. Silti must-see.

To 25.8. klo 20
La 27.8. klo 16

3. Prince

Ks. kohta 1.

To 25.8. klo 20
Pe 26.8. klo 16

https://youtu.be/SuXyh7K64rY

4. Death Hawks carte blanche

Joka vuosi nouseva kotimainen bändi tai artisti esittelee oman settinsä valitsemistaan heitä jollain tasolla koskettavista musavideoista. Tällä kertaa valinnat on tehnyt Death Hawks, kandeepa tulla paikalle! Bändin on itsekin tietty mestoilla.

Pe 26.8. klo 17

5. OMVF ♥ Loikka

Yhteistyössä Loikka-tanssielokuvafestivaalin kanssa järjestetty näytös on pakollinen tanssin harrastajille, tanssin rakastajille ja kelle tahansa, keneen ihmiskeholla aikaan saatu taide kolahtaa.

Ke 24.8. klo 15
La 27.8. klo 13

Oulu Music Video Festival starts today, yay! Here are a few of my picks from the special screenings’ section. Please read more about the festival in English from the website.

Avainsanat: , , ,