MARS 2015 Live

MARS_2015_1

Sain viime viikolla pari ihanaa rosvoherraa majoitukseen luokseni, kun MARS-festivaali valtasi Seinäjoen keskiviikosta alkaen. #Kovaapaskaa -blogin Jukan ja Kalenterikarju Mikko Toiviaisen lisäksi meistä rosvoista myös Mira oli ensimmäisinä päivinä huudeilla, mutta lennähti loppuviikoksi Tampereen Valoa Festivalille (rapport här). Miespuoliset rosvot keskittyivät torstaina ja perjantaina myös päivien seminaaritarjontaan sun muuhun. Tsekkaa Jukan raportti päivistä täältä ja Mikon seminaariopas täältä. Työssäkäyvänä olin itse paikalla vain torstai- ja perjantai-iltojen keikoilla. Nyt siis luvassa kuvilla höystetty keikkaraportointi. Kuvien laatu nyt on osaksi vähän mitä on, ja juuri siitä syystä kuvamateriaalissa on myös räikeitä puutteita, kuten Saran Joa Korhonen ja Cats of Transnistrian Henna Emilia Hietamäki.

MARS_2015_Cats_of_Transnistria_1

Torstain keikoista odotin oikeastaan vain Rosvojen valitsemaa Cats of Transnistriaa. Hyvän keikan soittivatkin, me like. Todellinen yllättäjä oli kuitenkin Jukka ja Jytämimmit. Aivan ta-jut-to-man kova livenä! En ehkä kuuntele aktiivisesti kotona, mutta vakuutti livenä totaalisesti. Ei siinä vaan voinut muuta kuin hymyillä ja tanssia mukana.
MARS_2015_Cats_of_Transnistria_2
MARS_2015_Jukka&Jytämimmit_1
MARS_2015_Jukka&Jytämimmit_2
MARS_2015_Jukka&Jytämimmit_6
MARS_2015_Jukka&Jytämimmit_4
MARS_2015_Jukka&Jytämimmit_5
MARS_2015_Jukka&Jytämimmit_3
https://flic.kr/p/r9kxmM

Perjantaina oli enemmän itseäni kiinnostavia keikkoja. Soittojärjestystä en muista laisinkaan, mutta aloitetaan nyt Aurorasta. Yllä ja alla olevissa kuvissa esiintyvä Auroran keikka ei tosin ei ollut yksi niistä keikoista, jotka minua kiinnostivat, mutta nappasin naisesta parii kuvaa, nimittäin kuulkaas Softenginen poikien takaa. Yllätyin siitä kuinka monta Auroran biisiä tiesin. Olen kuullut niitä radiosta, mutten todellakaan tiennyt että niin monta erilaista, koska anteeksi vain, ne nyt kuulostavat kaikki vähän samalta. En vihaa mutten tykkääkään. Yksi illan odotetuimpia keikkoja oli omalta osaltani ehdottomasti Sara. Setti koostui täysin uusista biiseistä, jotka kuulostivat minuun korviini kaikki aivan mahtavilta! En  millään malttaisi odottaa uutta levyä! Sitten kun vielä tietäisi koska se edes julkaistaan. Elektronisempaa meininkiä on kuitenkin luvassa.

https://flic.kr/p/r9fnNf
MARS_2015_Sara_3
MARS_2015_Sara_5
MARS_2015_Sara_1
https://flic.kr/p/r9kA9F

Toinen illan odotetuimmista oli meidän oman rosvo-Jukan bändi Mumrunner. Näin bändin ekaa kertaa livenä mutten varmasti viimeistä! Mumrunnerista kuullaan vielä tulevaisuudessa enemmän, se on varma! Illan kolmanneksi kiinnostavammaksi keikaksi osoittautui SOLANO, jonka taustalaulajina toimivat The Petshopboysettesiksi ristityt Minna Sihvonen ja Ringa Manner. Tsekatkaa kyseiseltä keikalta video biisistä Don’t You Cry For Giving Up täältä!

https://flic.kr/p/qRSTAZ
MARS_2015_Mumrunner_5
MARS_2015_Mumrunner_1
MARS_2015_Solano_2
https://flic.kr/p/r9kz1P

Mutta eiväthän ne keikat nyt vielä tähän loppuneet, sillä luvassa oli vielä Black Lizard ja illan keikkaputken päättänyt Freeweights. Jukka oli hehkuttanut Freeweightsia minkä ehti ja jammailikin eturivissä, mutta minuun se ei nyt mitenkään erityisemmin juuri tuona iltana iskenyt. Ehkä siksi, että toinen silmäni lupsui jo kiinni väsyn vallatessa kroppaa.

https://flic.kr/p/qRSSWn
MARS_2015_Black_Lizard_1
https://flic.kr/p/qcx84T

MARS_2015_Freeweights_3

Here are some photos from MARS-festival 2015 (with some glaring lacks such as Sara’s Joa Korhonen and Cats of Transnistria’s Henna Emilia Hietamäki). On Thursday I basically anted to see just one band: Cats of Transnistria. They were good but the real surprise was Jukka ja Jytämimmit. They were simply friggin’ awesome live! On Friday there were lots of gigs I wanted to see: Sara, Mumrunner, SOLANO, Black Lizard and Freeweights. I also took a couple of photos of Aurora from behind the guys of Softengine. There’s no question that the three best gigs of the evening for me were Sara, Mumrunner and SOLANO. My fellow bandits Jukka, Mikko and Mira were also at MARS. Go check out their stories here, here and here.