M / ATSTTTS / Pintandwefall / Shakals + mausteet

Hyvää maanantaita! Ja hyvä joulukuuta, blogi kun vietti enimmäkseen jonkinlaista syyshorrosta koko marraskuun. Tässä kuussa aktivoidutaan ainakin sen verran, että kirjataan menneen vuoden parhauksia ja toisaalta ensi vuoden tulevia kohokohtia ylös.

Ensin kuitenkin muutama uutukaisbiisi.

 

M – Anne Neville ja auringonpimennys

M’n uusin kipale on taattua Minjaa: omintakeinen, kaunis ja hauras, ja täynnä taidokasta laulua. Riisuttu melodia antaa laululle tilaa, antaen sen päästä oikeuksiinsa. Musiikki jatkaa M’n linjaa saumattomasti, ollen kuitenkin alastomuudessaan tuotannon pelkistyneimmästä päästä. Kaunista!

 

As They Slowly Travel To The Sea – Forgiven, Forgotten and Gone

Sarasta tutun Joa Korhosen uusi projekti ATSTTTS henkii juuri sitä, mitä nimestä saattaa olettaa – haikeutta, tunnelmointia, utua ja sumua, jossain syvällä meren synkissä uumenissa. Näin ainakin ensimmäisen julkaistun biisin kohdalla. Kappaleessa on jotain samaa, kuin hitaimmissa Saran biiseissä, vaika möyryävimmät bassot onkin jätetty pois ja laulukieli vaihdettu englantiin. Joa siis pysyy uskollisena tyylilleen, vaikka luokin uutta. Laita tämä soimaan luureista silloin, kun lähdet kävelylle talviseen metsään!

 

Pintandwefall – Ah Ah Ah

Ringa Manner on ollut viime aikoina harvinaisen tehokas. Ruusujen tiiviin keikkakesän aikana hän on ehtinyt taikoa sooloprojektinsa The Hearingin uuden levyn, ja myös Pintandwefallilta on tulossa uusi lätty. Vastikään Solitille siirtynyt bändi julkaisi tuolta levyltä juuri ensimmäisen singlen videoineen. Biisi on kevyt ja kuulas, vaikka pientä murheellisuuttakin on aistittavissa. Lupaa hyvää!

 

Shakals – Tripping

Shakalsin uusimmassa biisissä on jotain erikoista. Manseaksentti yhdistettynä kasarisyntikkaan voi kuulostaa kummalliselta, mutta toimii, kun kokonaisuus on harkitun moderni. Pientä White Lies -henkeä kenties? Oli mitä oli, tämä sopisi täydellisesti yhden jos toisenkin rokkiklubin lauantai-illan tanssilattialle! Tai vaikka pikkujouluihin?

 

Mausteena kakun päälle ensi viikolla julkaistaan uutta Maustetytöiltä. Tai siis uutta ja uutta, biisi, joka ”jäi levyltä yli”, mutta jota on kuultu pitkin viime kesää keikoilla tiheään. Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään on mukiinmenevä biisi, ja on ilo, että se julkaistaan myös levytettynä versiona ensi perjantaina 13. päivä.

 

Trying to wake up from a autumn hibernation here! So above are a few new tunes from Finnish acts you might want to check out. M sings in Finnish, the other three in English, so the language shouldn’t be a problem either. All these represent indie rock/pop in some way but with different nuances. And they all are killer tracks.

Have a lovely week!