Lonely Hour – autumn playlist

Syksy on poikkeuksetta tummine iltoineen sitä aikaa, jolloin rakkauteni singersongwritereita kohtaan nostaa päänsä entistä korkeammalle. Vaikka nyt puhutaankin musiikillisesta rakkaudesta, ei niin syvää tunnetta voi oikein platoniseksikaan kutsua. Mies ja kitara tai mies ja piano, ehkä kokonainen bändikin, möreä basso tai herkkä falsetti, riipivä balladi tai aavistus iloista sanomaa – mitä vain, sydän meinaa pakahtua.

Vanhoista suosikeista syyssoittikselle pääsi tällä kertaa vain muutama, ja suurin osa on uusia tai uudehkoja tuttavuuksia. Vahvistuksena sääntöön laulaja/lauluntekijöistä mukana on myös pari kokonaista yhtyettä ja instrumentaalia rallia. Ehdotan, että vietät tällä viikolla ainakin yhden arki-illan seuraavasti: sulje Spotifyta lukuun ottamatta kaikki elektroniset laitteet, valaisimet mukaan lukien, sytytä muutama kynttilä, kääriydy vilttiin ja kaada kauneimpaan lasiisi kohun saattelemana laadukasta viskiä (myös ei-niin-laadukas käy, ja jos yömyssy ei innosta, keitä kupponen teetä).

Ja paina play.

Over the mountains, over the forests

LONELY HOUR

Dry The River – Vessel
James Vincent McMorrow – Cavalier
Tom Odell – Can’t Pretend
Indians – Oblivion
Sam Smith – Stay With Me
Ryan Adams – My Wrecking Ball
Damien Rice – I Don’t Want To Change You
The End Of The Ocean – Worth Everything Ever Wished For
The Echelon Effect – Branches And Constellations
Ed Sheeran – I See Fire
Sharon Van Etten – Afraid Of Nothing
Benjamin Francis Leftwich – Shine
Craig Cardiff – Dirty Old Town
Stu Larsen – Thirteen Sad Farewells
Moto Boy – Midnight Rain
Keaton Henson – Don’t Swim
Matt Corby – Light Home
Stache – Still And Sound
Kodaline – All I Want
Luke Sital-Singh – Lilywhite

 

>> Spotify playlist web version
>> Spotify playlist app version

Autumn is always the time where ever gloomier evenings cry out for singer-songwriters and the love I feel towards them. Man and guitar, man and piano, man and band… A deep bass or a crystal falsetto, a rugged ballad or a glimpse of joy – everything goes. Everything makes my heart skip a beat.

From all the old favourites only a couple made it to this year’s autumn playlist. Most of these artists (and a few bands, too) are fairly new to me. So here’s a plan for an evening: turn off every electronic device (except for the one you use Spotify on, of course) and all the lights, lit up some candles, crawl under a huge blanket and pour yourself a glass of whiskey (or a cup of tea). And press play.

Avainsanat: ,