Kuukauden kolme kuunnelluinta: APC, 30 STM, Sarah Blasko

Tulin hehkuttamaan kolmea tänä vuonna julkaistua upeaa albumia, joita olen kuunnellut viime aikoina erityisen ahkerasti, heti niiden ilmestymisestä lähtien. Kyseiset albumit ovat A Perfect Circlen Eat the Elephant30 Seconds To Marsin AMERICA ja Sarah BlaskoDepth of Field.  Koko kolmikko tulee varmasti säilymään omalla vuoden parhaimmat albumit -listalla.

A PERFECT CIRCLE

Bändi saapuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomeen, joten herrat voi siis nähdä kesäkuussa Sideways-festivaalin lavalla. Suosikkibiisini uudelta levyltä vaihtelevat melkein päivittäin, sillä jokainen kappale on ihan oikeasti niin hemmetin hyvä! Tällä hetkellä kärkiviisikossa ovat Hourglass,  Get The Lead Out, By And Down The River, The Doomed ja TalkTalk. Levyn todellinen yllättäjä on jopa pirteäksi kuvailtava So Long, And Thanks For The Fish. Minulle tuli välittömästi mieleen Placebo, kun kuulin biisin ensimmäisen kerran. Ja tämähän ei siis ole missään tapauksessa huono asia. Tuskallisen kauan tähän neljännen levyn tekemiseen ja julkaisemiseen kului, mutta tällaista täydellisyyttä kannatti todellakin odottaa! Odotan tulevia kesän keikkoja täysin malttamattomana. Suomen festarikeikan lisäksi lähden vielä katsomaan bändin omaa showta Berliiniin.

30 SECONDS TO MARS

Näyttelijänäkin tunnetun Jared Leton luotsaaman 30 Seconds To Marsin uutukainen pääsi todella yllättämään. Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat heti Hail to the Victor, Dawn Will Rise, Rider, Great Wide Open ja One Track Mind. Viimeisimpänä mainitun biisin rap-osuudesta en tosin aluksi ollut ollenkaan innoissani, mutta nyt olen jo tottunut siihen. Great Wide Open jatkaa levyn ensimmäisen sinkkubiisin Walk On Waterin gospelmaisissa ja suureellisissa jalanjäljissä, mutta muut mainitsemani biisit ovat täysin toista maata. Niissä sukelletaan ajoittain elokuvamaisiin ja synkeisiin tunnelmiin. Erityisesti täytyy mainita Hail To The Victorin matalat biitit, jotka ovat paras asia koko levyllä! Olen täysin koukussa.  En valitettavasti pääse tämäniltaiselle Helsingin keikalle, mutta onneksi olen sentään nähnyt bändin livenä aiemmin.

SARAH BLASKO

Ei enää viikkoakaan, kun näen tämän ihanan aussilaulajattaren livenä Lontoon Islington Assembly Hallissa! Suosikit tältä Blaskon uusimmalta levyltä ovat  Making It Up, Phantom, A Shot, Never Let Me Go ja Leads Me Back.

I just came to tell you guys that I absolutely love these three awesome records that were all released this year!