Kohti Varjoa

Huomenna jälleen uusi festariviikonloppu – Varjossa! Kuusisaaressa järjestettävä, leppoisa ja piknik-henkinen (bileitä toki unohtamatta) tapahtuma on Oulussa oikeastaan ainut laatuaan. Indieartisteja, oleskelua, ruokaa ja juomaa. Vähän niinkuin Bättre Folk kaupungissa. Viime vuoden meininkejä voi esim. käydä tsekkailemassa täällä ja täällä.

Musiikin osalta valikoima on laaja, ja ainakin omalta osaltani kovimmat odotukset kohdistuvat Jesse Markiniin, Mallaan, Rosa CosteenChisuun ja Mando Diaoon. Viimeiseksi mainittu ei koskaan ole ollut mikään ultimate lempparini, vaikka Dance With Somebodyn tahtiin on tullut tampattua kerta jos toinenkin. Ja tänä vuonna ilmestynyt uusi EP:hän kuulostaa hyvältä! Artistit esiintyvät vuorotellen kahdella vierekkäisellä lavalla, joten on helppoa kokea kaikki vailla päällekkäisyyksiä. Rannassa sijaitsevalla Kelluvalla lavalla tosin on esiintyjiä myös samanaikaisesti – yleensä pienempiä paikallisia akteja, DJ-settejä, ja muuta mukavaa.

Varjon ideana on alunperin ollut pohjoinen varjofestivaali Flow’lle. Siispä anti ei suinkaan koostu ainoastaan musiikista. Alueelta löytyy myös taidetta ja installaatioita, vastuullisia myyntikojuja (yleensä paikallista designia ja vintagea) sekä muitakin esiintyjiä kuin muusikoita. Tänä vuonna nähdään Hanna Moisalan sekä Race Horse Companyn nykysirkusta. Jälkimmäisen kokonaisen show’n joskus todistaneen ei voi muuta kuin suositella, huikeaa osaamista!

Toivokaamme sääennusteelle samaa kuin viime viikonloppuna: piti sataa kaatamalla, mutta tunti tunnilta ennuste helpotti ja vesikuurot olivat lopulta mitättömiä. Ihanaa festariviikonloppua kaikille, nähdään siellä!

 

 

P.S. Varjolla on myös oma Spotify playlist!

 

Tomorrow it begins – yet another festival weekend at Varjo! The chill picnic-vibe-sort-of festival is one of a kind in Oulu. With loads of Finnish indie acts and a couple of foreign performers music is one reason to head out to Kuusisaari. Other reasons are everything happening amongst gigs: modern circus acts, local design, installations and other art pieces, food & drink obviously, meeting friends, and the overall feeling. Hope to see you there!!

 

P.S. There’s a Varjo playlist in Spotify, check it out!