Kohti Sidewaysia

Kolmipäiväinen Sideways starttaa tänään. Lavalla nähdään jo aiemmin manitsemamme britti-ihanuus Suede, elektropopin suuruus Hot Chip sekä lukuisia indiepumppuja, kuten Teosto-palkinnon saanut Color Dolor ja rokkaava Vuoret.

Mitä muuta kannattaisi lisätä listalle? Ainakin nämä mimmit (tai naisoletetut – kaikki sukupuolet ja sukupuolettomat ovat toki mielestämme yhtä ok), jotka pomppasivat musiikkitarjonnasta kirkkaasti esiin. Näillä näkymin heti tämänpäiväisestä tulee tiukka.

 

Kate Tempest

Sanataidetta brittiaksentilla, rankkoja aiheita aina katujen kovasta meiningistä globaaleihin ongelmiin. Torstaina Black Tentissä.

Tomberlin

Sarah Beth Tomberlinin folkia, niin kauniin hauraana kuin vai voi olla, Owen Pallettin tuottamana. Torstaina Sahara-lavalla.

Jessica Pratt

Minimalistisen folkin valtijattarella on omintakeinen soundi, yhtäaikaa moderni ja menneisiin kurkottava. Älä missaa! Perjantaina Upstairsissa.

Gazelle Twin

Toinen ääripää, naamioon verhoutunut Elizabeth Bernholz yhtyeineen, vetää mukaansa synkän elektron maailmaan Peachesin ja Fever Rayn kaltaisten kanssa. Torstaina Basementissa.

Empress Of

Elektrossa pysytään, mutta mennään kohti poppia ja sen eri alalajeja. Kollaboraatioiden ja yhteistyön nykykuningatar vetänee energisen setin. Perjantaina Aurora-lavalla.

Georgia

Edelleen elektropoppia, hitusilla grime-vaikutteita, ja taatulla tanssittavuudella. M.I.A.’n ja Robynin jalanjäljissä kulkeva nimi kannattaa laittaa korvan taakse, mikäli ei siellä vielä ole.

Let’s Eat Grandma

Rosa Waltonin ja Jenny Hollingworthin pop-sekamelskaa on vaikea pukea sanoiksi. Sillä ei ole tiukkoja raameja, mutta silti se pysyy kuosissa sinkoilematta liian kauas avaruuteen. Lauantaina Black Boxissa.

D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.

Viime vuonna yhdeksi Flown parhaista noussut räppikollektiivi on jotain, mitä et halua jättää väliin! Lauantaina Aurora-lavalla. Kokoonpanoon kuuluva Yeboyah nähdään myös omalla soolokeikalla perjantaina.

 

Sideways day one of three is TODAY. What to see? Besides the obvious britpop crush Suede, electro legend Hot Chip and lovely indie acts Color Dolor and Vuoret? Check the ones listed above – somehow they all are fierce females (or assumed female  – we’re deffo accepting all non-binary genders as well).