Kohti Qstockin Oulu-lavaa

Vaikka tämän vuoden Qstockiin mahtuu taas niin paljon nannaa musaa kaikenlaisille eri makunystyröille, päätin ottaa pienen hetken käydäkseni läpi Oulu-stagella esiintyviä artisteja. Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungista kun löytyy bändi jos toinenkin ottamaan lavan haltuun.

 

Oulu-lavan viikonlopun starttaa Yoki, joka yhdistää raikkaat pop-melodiat ja kitarat. Juttua vie eteenpäin vokalisti Elisa Koivupuro, ja lopputulos muistuttaa aikalailla 2000-luvun Stellaa.

 

Uusi Rakkaus esittelee meille mielenkiintoista poppia jossain Pariisin Kevään kannoilla. Scandinavian Music Groupin sanoin: Muistatko miltä tuntuu juopua kesäyönä hölmöstä rakkaudesta? Namedroppailu ja vertailu sikseen, tämä on Oulu-lavan kiinnostavin akti!

https://open.spotify.com/track/5yMYBGtrStWHjgv2j6WmSc?si=CRSz3PvAQpaF74r26qmqKQ

 

Jokrateksen näin Qstockissa pari vuotta sitten. Silloin setin epäsynkkyys aiheutti pienen pettymyksen ja ristiriidan tunteen, kun levytetty tuotanto antoi jotenkin olettaa muuta. Karrikoiramaisia rennonletkeitä elementtejä löytyy edelleen, mutta kokonaisuutena meininki on sittemmin hioutunut ja yksi räpin SM-mestaruuskin otettu haltuun.

 

Metallin ystäville löytyy mm. melodinen ja eri genreistä mausteita ottava Velvet Ocean. Ei ihan istu omaan pirtaani, mutta löytää taatusti oman yleisönsä. Ainakin levyllä kuulostaa siltä, että mahtaako tälle poppoolle pieni Oulu-lava riittäkään?

 

Taneli Reponen Band, eli Taneli Reponen bändeineen = folk-popia Raahesta. Ajoittain turhan paljon suomipopin puolelle menevä pumppu aloittaa Oulu-lavan lauantain line-upin. Livesetti voi sen suomipopmaisuuden lisäksi tuoda esiin ihan toisenlaisen taajuuden.

 

Fernet Undergroundin jossain määrin retromainen tunnelma vastaa siihen kysyntään, minkä nykypäivän siloteltu radiotarjonta on saanut aikaan. Menevää leppoista rokkenrollia. Ihanan aito fiilis, ehdottomasti kannattaa tsekata! Uusi Rakkauden rinnalla Oulu-lavan kiinnostavin.

 

Tämän suomirokimmaksi ei oikeastaan voida päästä. Mikko Ilmarin Spotify- ja radiosoittoja katsottaessa myös yleisö tykkää. Hiottua ja helposti mukana laulettavaa, joten mikäpä siinä!

https://open.spotify.com/track/2VE3VK5sYscbcYb8NtQs99?si=8xw0TLsFSfqsfxQ4A3aZ4A

 

Oulu-lavan viimeistelee Afterego, joka on melkolailla rockin ilmentymä – ei ole pelkoa siitä, etteikö riffejä ja energiaa riittäisi. Ehkä turhan sitä itseään eli rock’n’rollia omaan makuuni, mutta pohjoisen festarikävijöistä löytyy taatusti oma yleisönsä.

 

Oulu stage is a tradition at Qstock – a place for some smaller local bands and artists to show what they’ve got. Here’s a cross section of that specific stage and what it has to offer this weekend, starting today and continuing tomorrow. It seems like there’s definitely something for everyone!