Kohti Qstockia jälleen kerran

Festarikesä ei ole tähän mennessä sujunut ihan odotetulla tavalla. Toki Alice pääsi nauttimaan Törnävänsaaressa mm. KoRnista, mutta meikäläisellä ei ole mennyt ihan putkeen. Ensin Post Malone perui Weekend-settinsä. Pettymys oli karmea eikä rahojaankaan saanut takaisin, viikonlopun muiden pohjoismaissa vedettyjen keikkojen katsominen teki kipeää. Ajattelin korvata Postyn Queen + Adam Lambertilla, jotka muutoin osuivat vähän hankalasti kesken kuumimman festarikauden, ja olin siksi jättämässä niitä väliin. Lippuja en kuitenkaan saanut siihen hätään enää mistään. Harmittaa, show on ollut somen perusteella juuri niin upea kuin muistelinkin vuosien takaisesta kokemuksesta. Talking about fomo.

Sitten oli ihana Bättre Folk, jonne oli tarkoitus suunnata toiseksi päiväksi. Ja suunnattiinkin. Mutta vasta illaksi. Aamulla bussiasemalla huomasin, että olin vahingossa ostanut väärään Hailuodon bussiin liput, eli edelliselle päivälle. Itkun jälkeen sain liput seuraavaan bussiin missä oli vielä tilaa, mikä tarkoitti sitä, että missasin sen ainoan artistin jonka todella halusin nähdä (Antti Autio). Ilta luodolla oli nannaa, mutta seuraavat kaksi päivää olinkin sitten vatsataudissa/ruokamyrkytyksessä/jossain.

Qstock2021-287

Festarikesäni starttaa siis kunnolla vasta nyt, kun jälleen kerran loppuunmyyty Qstock valtaa Oulun Kuusisaaren ylihuomenna. Toki pettymyksiltä ei olla voitu välttyä sielläkään – Limp Bizkit joutui Fred Durstin terveydentilan vuoksi perumaan koko loppukiertueensa, siis myös Qstockin lauantain pääesiintyjän slottinsa. Voi rähmä!

Viikonlopuksi on kuitenkin luvattu leppoisaa säätä ja kovasta kotimaisesta kattauksesta pystyy nauttimaan kaksi kokonaista päivää ihan kevyesti. En malttaisi odottaa, että portit aukeavat! Mutta mille lavalla sitten kannattaa suunnata? Suosittelen ainakin aloittamaan molemmat päivät aikaisin, sillä perjantaina ensimmäisenä starttaa Gettomasa ja lauantaina Sara. Missata ei kannata ainakaan Moon Shotia, Olavi Uusivirtaa, Vesalaa tai lauantain pääesiintyjäksi siirrettyä Antti Tuiskua, jotka taatusti pistävät pystyyn mielettömät showt. Ainoa todella suuri harmitus on Antsan ja Ruusujen päällekkäisyys, sillä molemmat haluaisin ehdottomasti nähdä. Suurten nimien sekä lukuisten (kaikenkokoisten) metallipumppujen lisäksi alla muutama pienempi, jotka kannattaa tsekata!

 

Tanskalainen Lukas Graham on kasvattanut uraansa kotimaansa lisäksi myös kansainvälisesti, ja ehtinyt esiintyä mm. Ellenin ja Jimmy Kimmelin vieraana rapakon takana. Jos tykkäät Ed Sheeranista, tykkäät todennäköisesti myös Lukasista. Tätä taidokasta poplaulajaa ei joka tapauksessa kannata missata, päälavalla perjantaina.

 

Stoned Statues julkaisi debyyttilevynsä keväällä, ja se otettiin hyvin vastaan. Punkahtava trio tuottaa mielleyhtymiä jostain ysäriltä, ja kitaravetoista livekuntoa odottaa mielenkiinnolla. Koomalavalla perjantaina.

 

Elektronista settiä (mm. Daruden lisäksi) edustavat Kas Kan ja Good Luck Million, joita kumpaakaan on vaikea lokeroida mihinkään ahtaisiin muotteihin. Näiden tahtiin on hyvä uppoutua. Oulu2026-lavalla perjantaina (KK) ja lauantaina (GLM).

 

The Southgates on kenties nuorin esiintyvä poppoo koko festareilla, vaikka bändin soundi viittaakin enemmän 1980-luvun brittiläiseen new waveen. Tässä on mahdollisuudet seuraavaksi Lemonatoriksi, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan. Oulu2026-lavalla lauantaina.

 

S(k)eneä seuranneille Sexmane tuskin on tuntematon nimi, ja tällä tahdilla tuskin kellekään muullekaan. Chilliä ja modernia musaa, eli täydellistä Rytmirannalle lauantai-iltapäivänä.

 

Phew! My festival season hasn’t begun very smoothly – first the Post Malone cancellation, then some errors with the bus ride to Hailuoto’s Bättre Folk, and after actually getting to the island (meaning I didn’t see the one act I actually awaited for), I caught a bug and was left with a stomach flu for two days. Not to mention I didn’t get to see Queen + Adam Lambert amongst this all. Damn!

And yes, Limp Bizkit had to cancel the rest of their whole tour (doctor’s orders), so Qstock didn’t survive without sad news either. But luckily we’re almost there and a festival weekend in Oulu can begin! Two days’ worth of music and photographic, can’t wait!!