Kohti Qstockia

Toistan itseäni, mutta niin toistaa myös Qstock – tänäkään vuonna ei nimittäin helteistä ole festariviikonloppuna Oulussa puutetta. Huomenna starttaava kaksipäiväinen festari on kesän odotuslistalla korkealla, sillä fiilis siellä on aina poikkeuksellisen hyvä.

Line-up on Qstockissa aina lähes aina selkeästi neljään kategoriaan jakautuva: suuret nimet pääesiintyjinä, kotimaiset popin vakiokasvot, metalli ja rock, sekä indie-artistit ja muut tulokkaat (myös paikalliset pumput). Pääesiintyjinä nähdään tänä vuonna perjantaina The Offspring sekä lauantaina Thirty Seconds To Mars. Jälkimmäistä en olekaan nähnyt nyt muutamaan vuoteen, ja voi pojat voin sitä kyllä suositella! Jared Leton ääni ei ehkä kanna täydellisesti, mutta bändi ottaa yleisön haltuun 110% intensiteetillä. Yes this is a cult.

Bileitä jos etsii, niin tarjolla on JVG’n ja Asa & Bandin lisäksi mm. Mouhous ja Stereo, jotka ehkä vielä rakentavat artistiuttaan, mutta jotka tuotannon perusteella tanssittavat yhtä hyvin kuin suuremmatkin nimet.

Mitä muuta sitten kannattaa alueella katsoa näiden, ja parin muun ennalta-arvattavan (Ville Valo & Agents, Olavi Uusivirta, Ruusut) lisäksi?

 

Ylva Haru

Tätä blogia lukeneet eivät voi olla tietämättä, kuka on Ylva Haru. Herkkää ja tunteikasta folkia, joka laittaa ajatukset liikkeelle. Koomalavalla perjantaina.

Lxandra

Hyvinkin kansainväliseltä kuulostava nuori nainen kuvailee itse musiikkiansa yhdistelmäksi Berliinin katuja ja suomalaisia hirsimökkejä. Voisiko parempaa olla? Uskomaton ääni yhdistettynä klassisen vetäviin pop-kipaileisiin, toimii. Sirkusteltassa lauantaina.

Jokrates

Uskoako tuota, että listallani on suomiräpin edustaja? Jos nyt tämän kerran. Jokrates on uusi fresh lupaus, jossa on jotain erityistä. Jonkin aikaa pohdittuani keksin, mikä se erityisyys on – synkkyys. Synkkä rap kyllä osuu meikäläiseen, aina. Oulu-lavalla perjantaina.

Barbe-Q-Barbies

Viidestä naisrokkarista koostuva energinen yhtye. Ei ehkä kuulu normaalisti omaan repertuaariini, mutta jokin tässä viehättää ja uskon, että livemeininki on juuri niin messevää kuin olettaa saattaa. Koomalavalla lauantaina.

Don Huonot

Näin Donkkarit aikoinaan heidän edellisen isomman kiertueensa aikaan Ankkarockissa, joka silloin vielä järjestettiin vuosittain Vantaalla. Don Huonot kuuluivat olennaisena osana teiniyteeni, ja Hyvää Yötä ja Huomenta -levyn jokaiselle biisille on kehittynyt oma merkityksensä. Ja, no, loistavien biisien lisäksi Kalle Ahola nyt vaan sattuu olemaan kuuma. Kaleva-lavalla lauantaina.

 

Qstock is starting tomorrow! And as usual (I actually say this every year) – the heat is on and it’s probably gonna be couple of warmest days in Oulu this whole summer. Just in time for the festival. Above are listed some must-sees this weekend. Go enjoy the sun, the music, the people – and remember to drink enough water!