Kohti Qstockia

Viikonloppuna Oulun valloittava Qstock on myyty kuudetta kertaa loppuun, ja se tekee samalla oman yleisöennätyksensä – kahden päivän aikana Raatiin ja Kuusisaareen odotetaan yhteensä peräti 35 000 festarikävijää. Minkälainen on ohjelma tänä vuonna, ja mitä sieltä kannattaa poimia?

Päälavalla toki tapahtuu vaikka mitä – tällä kertaa molempien iltojen pääesiintyjät edustavat poppia edellisvuosien nostalgiametallin sijaan, ja illan viimeisinä esiintyjinä suurimmalla lavalla nähdään perjantaina useita hittejä tehtaillut Hurts, lauantaina uransa kuudenneksi viimeisen keikkansa heittävä Cheek. Main stagen omilla sloteillaan haltuun ottavat myös esimerkiksi pop-prinsessa Lily Allen, bileet pystyyn pistävä JVG, sekä ainakin jollain tasolla nostalgiannälkäisille suunnatut The Rasmus ja Bad Religion (vanha Rasmus-faniklubilainen tässä hei!). Lisää menneisiin vuosiin paluuta on luvassa myös muualla, kun lauteille nousee Neon 2. Myös Don Johnson Big Band uppoaa tähän kategoriaan – bändin livekunto tuli erittäin tutuksi muutamia vuosia sitten, ja voin kertoa, että se on k o v a. Jos tanssijalkaa vipattaa, kannattaa suunnata Rytmirantaan lauantai-iltana!

Mikäli olet enemmän rock- tai metalli-ihmisiä, löytyy sinulle festareilta niin konkareita kuten esmes Von Hertzen Brothers, CMX ja Michael Monroe, sekä pieniä, aloittelevia pumppuja, paikallisia ja muualta (tsekkaa ainakin Kooma-lava!). Kotimaisista kenties tärkeimmät, joita et halua missata, ovat tänä vuonna odotetut albumit julkaisseet (ja ne odotukset kirkkaasti täyttäneet) Paperi T ja Vesta. Molempien setit tulevat kertomaan tarinaa juuri tästä ajasta, tunteista ja niiden keskellä selviämisestä. Molempien keikat on sijoitettu telttaan, mikä on loistava veto.

Entä mitä muuta?

 

01 Skott

Ruotsalainen muusikko Skott ihastutti viime vuonna Flow’ssa, ja ihastuttaa tänäkin vuonna lauantain alkuillasta Sirkusteltassa. Aiemmin vain singlejä julkaissut artisti pukkasi tänä vuonna ulos Stay Off My Mind EP’n, joka tarjoilee lisää maistiaisia siitä, minkälainen modernin popin mikstuuri nainen on.

 

02 K-X-P / Cyril Awakens / Art Effects

Elektronista musiikkia kaipaaville on tarjolla nannaa. Kokeileva K-X-P tarjoaa perjantaina kokonaisvaltaisen tummanpuhuvan elämyksen, ja heti perään on luvassa lisää pohjoista melankoliaa klubibiiteillä juuri debyyttialbuminsa julkaisseen Cyril Awakensin tapaan. Lauantaina taas Art Effects valtaa Oulu-lavan, ja tanssijalan voi jo kuvitella polkevan Owl City -henkisen synailun tahtiin.

 

03 SOFA / SANA

Peräkkäin lauantaina esiintyvät SOFA ja SANA edustavat perinteisestä, liian usein misogynistisestä, rap-maailmasta poikkeavia nuoria naisia. SOFAn duo räppää avoimen feministisesti, kun taas oululainen SANA liikkuu pop-vaikutteineen kenties enemmän valtavirran mukana. Kaikki kolme mimmiä ovat taatusti piristysruiskeita festaritarjonnassa, suosittelen tsekkaamaan!

 

04 LANAI / Ida Paul & Kalle Lindroth

Akustista tunnelmointa singer-songwritereiden tahdissa on luvassa lauantaina jo aikaisin päivällä, joten vaikka krapula kolkuttaisikin takaraivossa, kannattaa suunnata festarialueelle, avata virkistävä juoma ja vaikka chillata varjossa. Päivän avaa duo Ida ja Kalle, joiden debyyttialbumi on saavuttanut suosiota ympäri maata ja keikat ovat järjestään loppuunmyytyjä. Heidät nähtiin myös viime vuonna Qstockissa. Toinen upeaääninen duo on Tanja Torvikosken ja Petri Kuuselan muodostama LANAI (saari Havaijilla, FYI), jonka keikkaa Oulu-lavalla ei missään nimessä kannata missata.

 

05 Satellite Stories / Disco Ensemble

Kaksi musiikkiuraansa lopettelevaa bändiä, jotka kannattaa käydä katsomassa livenä nyt, kun se vielä on mahdollista. Kumpikaan tuskin kaipaa enempiä esittelyjä ainakaan tämän blogin lukijoille. Molempia on tullut kuunneltua paljon, ja molempien keikoilla energiat nousevat kattoon. Jätetään siis jäähyväiset hyvillä mielin, hien säestämänä.

 

This year’s Qstock festival has again lots to offer from the big stars at main stage to regular Finnish musicians, nostalgic trips, modern new music and smaller local acts. Check my tips above for what to see this weekend! There will be expected 35 000 festival-goers to enter the area during Friday and Saturday, which is the most the festival has seen yet. And for the sixth year in row the festival is sold out. See you there!