Kohti In the Parkia

Kesän viimeisiä festareita viedään ja meidän osaltamme festarikesä päättyy tänä lauantaina. Silloin Helsingin Kaisaniemen puiston valtaa tapahtuma nimeltä In the Park, jossa esiintyvät Jade Birdin ja Franz Ferdinandin lisäksi kaksi brittipopin suurta nimeä, nimittäin The Verve-legenda Richard Ashcroft ja Oasis-legenda Liam Gallagher. Päivän aikataulu näyttää seuraavanlaiselta:

klo 16:00 Jade Bird
klo 18:00 Richard Ashcroft
klo 20:00 Franz Ferdinand
klo 22:00 Liam Gallagher

 

JADE BIRD

Kovassa nosteessa oleva, vasta 21-vuotias brittilupaus Jade Bird on päivän ensimmäinen esiintyjä. Naisen countrya, folkia, bluesia, poppia ja rockia yhdistelevä debyyttialbumi julkaistiin tänä keväänä. Alice näki Jade Birdin viime vuonna Porin Jazzeilla ja nuoresta iästään huolimatta nainen otti lavan haltuunsa varmoin ottein. Jade itse nimeää vaikutteikseen muun muassa Patti Smithin ja Alanis Morissetten, ja Birdin äänestä löytyykin samanlaista raakaa tunnetta kuin Smithin vokaaleista.

 

RICHARD ASHCROFT

The Verven keulakuvana ehkä parhaiten tunnettu Richard Ashcroft nousee lavalle Jade Birdin jälkeen. The Verven jälkeen Ashcroft on julkaissut viisi albumillista omaa tuotantoaan, mutta Ashcroftin keikoilla hemmotellaan miehen soolotuotannosta pitävien lisäksi myös The Verve -faneja, sillä yleensä noin puolet settilistasta on pyhitetty vanhoille The Verve -hiteille.  Alice on nähnyt herra Ashcroftin Tammerfesteillä vuonna 2017 ja kovista odotuksista huolimatta keikka onnistui ylittämään odotukset.

 

FRANZ FERDINAND

Take me out! Kukaan 2000-luvun indiediskoissa käynyt ei ole voinut välttyä näiden skottien tanssittavilta hiteiltä. Franz Ferdinand on käynyt Suomessa parikin kertaa, viime vuonna Allas Sea Poolilla, sekä sitä ennen muinaisessa Ankkarockissa vuonna 2005. Meistä kumpikaan ei ole nähnyt bändiä aiemmin livenä, joten vierustoverit varokaa – näiden tytsyjen tanssijalan vipattaessa saattaa kumoon kaatua yksi jos toinenkin.

 

LIAM GALLAGHER

Kun June täytti neljätoista vuotta, sai hän valita syntymäpäivälahjakseen muutaman CD-levyn. Yksi levyistä oli (What’s The Story) Morning Glory?, joka jäi vuosikausiksi mankkaan soimaan, siis sen jälkeen, kun kaverilla kuultu Definitely Maybe oli ensin herättänyt kiinnostuksen bändiin. Liam Gallagher ei ole yhtä kuin Oasis, mutta tärkeä osa sitä. Brittipopin legendaarisimman (ja kenties riitaisamman) bändin hajoamisen jälkeen hän teki musiikkia parin kokopitkän albumin verran Beady Eye -poppoon kanssa, ja sittemmin siirtyi soolouralle. Syyskuun lopussa Liamin toinen sooloalbumi Why Me? Why Not. Ashcroftin tavoin myös tämä heppu vetää keikoillaan Oasiksen biisejä, joten nannaa on luvassa niillekin, joille soolobiisit eivät ole tuttuja.

 

Some last bits of summer 2019’s festivals are on our doorsteps, as In the Park gives us some lush Britpop this weekend in Kaisaniemi Park, Helsinki. All four above are gonna perform there, and we just can’t wait!