Kohti Flow’ta

Aa että! Flow! Kun 2019 osallistuin elämäni kymmenenteen Flow Festivaliin, mietin tosissani, millä tavoitteella osallistun seuraavien vuosien festareille vai jäisikö kyseinen,  huikean Tame Impalan ja sydäntä lämmittävän The Curen keikat sisältänyt Flöy viimeisekseni. Vähätpä kukaan tiesi, että tähän väliin tulee pakollinen kolmen vuoden tauko. Pieni breikki teki lopulta terää, ja nyt puhkun uutta intoa enkä malttaisi odottaa, että pääsen huomenna Suvilahteen!

Flow Festivalin ongelma on aina ollut järjetön kattaus niin artisteja, oheisohjelmaa kuin ruokaakin. Ongelma siksi, että päällekkäisyyksiltä ja valinnan vaikeuksilta on mahdotonta välttyä. Puhumatta nyt kaikista niistä kymmenistä ja kymmenistä viikonlopun kiinnostavista esiintyjistä, pelkästään kaikkien päivien pääesiintyjät ovat osuneet nappiin.

 

Gorillaz

Gorillaz on siitä hauska bändi, että sen on olemassa vain virtuaalisesti. Nelihenkinen animoitu poppoo on perustettu 1998 brittipop-taituri Damon Albarnin ja sarjakuvataiteilija Jamie Hewlettin käsistä. Menestystä niittänyt bändi soittaa Flow’ssa kahden tunnin setin, ja odotan mielenkiinnolla, millainen (virtuaalinen) show tulee olemaan!

Florence + The Machine

Florence Welchin bändeineen olen nähnyt muutamaan kertaan, kaikki Suomen keikat siis  (ja viimeksi itseasiassa niin ikään Flow’n päälavalla vuonna 2015). Oman tumman, mahtipontisen ja koristellun tyylinsä jo varhain löytänyt bändi julkaisi keväällä viimeisimmän levynsä, jolla omaa soundia on kehitetty edelleen eteenpäin tunnistettaviksi säveliksi. Keikka tulee imaisemaan yleisön puolelleen takuuvarmasti, siitä ei ole epäilystäkään.

Nick Cave & The Bad Seeds

Koko festareiden odotetuin minulle on Nick Cave pahoine siemenineen, jotka toki olen jossain muodossa nähnyt parisen kertaa aiemminkin, mutta jotka ehdottomasti vaativat aina vain uusintakertoja. Nikke Luola on mieletön esiintyjä, joka ottaa kontaktia yleisöön ja jonka huumori uppoaa – tietyllä tapaa vastakohtana synkille biiseille. Settilistalla tullaan todennäköisesti kuulemaan kaikkea uutta, vanhaa, ja myös kahdestaan Warren Ellisin kanssa tehdyn Carnage-levyn tuotantoa.

 

Minä olen paikalla koko viikonlopun, Alice lauantaina ja sunnuntaina. Nähdäänpä siis Suvilahdessa!

 

It’s time for Flow Festival! Tomorrow begins the three-day-event, which in 2019 I thought I might actually never attend again (that was my 10th Flow and I was in a festival burn-out sort of mind). But a mandatory 3-year-break because of a certain pandemic was just the pause I needed, and now I’m full of enthusiasm for the upcoming weekend.

As usual, Flow is so full of musical acts, art, food, and so on it actually becomes a problem, albeit a positive one. One has no possibility to experience EVERYTHING they want to, so prioritising needs to be done. This year, besides all the interesting acts the schedule holds, the main performers of each day (listed above) are really spot on. So see you in Suvilahti!