Kohti Flow Festivalia

ALICE // Meidän molempien osalta tämän kesän viimeinen festivaali eli Flow Festival lähenee pikavauhtia. Odotan eniten näiden upeiden naisartistien keikkoja: Ms. Lauryn Hill, Patti Smith ja Charlotte Gainsbourg. Gainsbourgin uusinta levyä en ole kuunnellut kovinkaan paljon, koska se ei ole säväyttänyt siinä määrin kuin edelliset. Olen muuten edelleen katkera siitä, että Gainsbourgin keikka vuoden 2012 Garden Partyssa peruuntui, koska erikoissoittimet eivät olleet saapuneet. Tämän vuoden settilistoja tutkittuani luulen, että lemppareistani (Anna, IRM, All the Rain, The Operation, Voyage, Trick Pony) ei soiteta ainuttakaan. Jos olen oikeassa, niin tulen varmaan vain entistä katkerammaksi. Täytynee tehokuunnella uusinta albumia koko ensi viikko, jotta saan keikasta mahdollisimman paljon irti!

 

JUNE // Alice, älä katkeroidu! Ihanien menestyneiden naisartistien lisäksi Flow’sta nimittäin kuitenkin löytyy tuttuun tapaan p a l j o n kaikenlaista – yli sata artistia ja bändiä kymmenellä eri esiintymisalueella. Ja niin ikään edellisvuosien tapaan elektroninen musiikki on harvinaisen hyvin edustettuna. (Toivotaan muuten, että tänä vuonna päästään Back- tai Front yardille tanssahtelemaan niiden tahtiin – eikä käy kuten viime vuonna, jolloin jalkamme jo veivät rytmin tahdissa kohti DJ-settiä, kun se karmea myrsky iski täysillä romahtaen päälle.) Ja jottei menisi liian elektronispainotteiseksi, löytyy niin indietä, folkia, rappia, kokeellista settiä kuin musiikkia ympäri maailmaa. Yllä mainittujen lisäksi tässä muutama muu tärppi, joita itse odotan:

Mio – jossain pilven reunan ja maan pinnan välillä kulkeva kotimainen naisoletettu, joka tekee ja tuottaa elektronisia unelmia meille tavan tallaajille.

Fleet Foxes – vanha suosikki vuosien takaa, keinuvaa folkia rentoon chillailuun ja grillailuun.

St. Vincent – kuvankaunis Annie Clark, joka lavalla on kaikkea muuta kuin seinäruusu. Hänen keikkansa vuoden 2012 Flow’ssa oli päätä huimaava, ja sama slotti Lapin Kulta Red Arenalla sunnuntain viimeisenä lupaa hyvää tällekin vuodelle.

Muita, mitä kannattaa lisätä listalle: Kamasi Washington, jazz-velho, joka heittää festareilla sunnuntaina peräti kaksi keikkaa peräkkäin ja jonka settejä on kehuttu maasta taivaisiin – Kendrick Lamar, koska mitä tahansa tämä Pulitzerilla palkittu räppäri lavalla tekeekään, se todennäköisesti on katselun ja kuuntelun arvoista – Noname, joka yhdistää räppiä ja runoutta letkeästi toisiinsa – D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -kollektiivi, joka on lähtöisin juontaja-DJ’den Taika Mannilan ja Lina Schifferin käsistä ja joka tulee sisältämään elektroa yhdistettynä hiphopiin upeiden suomalaisten naisräppärien siivittämänä – sekä tietenkin Arctic Monkeys, jonka 12 vuoden takaisen debyytin jokainen itseään kunnioittava sen ajan indierokkari osaa ulkoa. Pääsisiköhän tällä alkuun?

Musiikin ohella ei unohdeta kokonaisuutta, joka Flow todellakin on: ruokaa, taidetta, elokuvia, juomaa, glitteriä, oleilua, lasten sunnuntaita, kestävää kehitystä, ja kirsikkana kakun päällä niitä omia ystäviä. Olkoon meillä kaikilla erittäin hauska viikonloppu!

 

The awaited Flow Festival opens its gates this Friday and offers a whole lotta love to our weekend. That’s to say music, food, friends, art, movies, what else. Here are a few tip you don’t want to miss!