Joulukalenteri: 12 months

Joulun alla kaikki keskittymiskyvyn rippeet pyritään kohdistamaan johonkin järkevään, jotta stressi saataisiin kaikkoamaan viimeistään joulupukin kolkutellessa oveen. Hengähdetäänpäs siis hetkeksi jo nyt. Palataan ajassa taaksepäin, ja tarkastellaan Johanneksen oivan idean mukaisesti kahtatoista viime kuukautta last.fm’n kautta.

1. Manic Street Preachers

Kahdentoista kuluneen kuukauden kuunnelluin bändin on walesilaistrio, joka julkaisi tänä vuonna uuden levyn ja jonka kolmas pitkäsoitto Holy Bible juhli elokuussa kaksikymmenvuotissyntymäpäiväänsä. Livenä bändi tuli nähtyä kaksi kertaa – Circuksessa ja Flow’ssa – ja on edelleen yhtä rakas kuin alkuaikoina.

2. Placebo

Ikirakkaus, jonka paikkaa listalla eivät selitä uusi levy tai keikka, vaan puhtaasti rakkaus.

3. Kent

Miten niin olen nostalgikko, jos TOP3 sisältää puhtaasti sellasia bändejä, joita kohtaan rakkaus on syttynyt yhdeksänkymmentäluvun puolella? Huokaus. Tigerdrottningen julkaistiin keskellä kevättä, ja vaikka sen biiseissä ei moittimista olekaan, ei lätty ole jäänyt repeatilla pyörimään. Ensi kesänä toivottavasti näen bändin pitkästä aikaa livenä Seinäjoella.

4. Beck

Alkuvuodesta ilmestynyt Morning Phase oli kaikessa melankolisuudessaan ja upeassa kokonaisuudessaa paljon soitossa. Aiemmin jossain määrin etäiseksi jäänyt artisti ui sydämeeni tämän levyn ansiosta.

5. CVRCHES

Ah, lisää brittiverta! Skottilainen elektrotrio on ehdottomasti yksi vuoden raikkaimmista tuulahduksista, vaikka debyytti The Bones of What You Believe ilmestyikin edellisvuoden puolella. Ollappa kesä ja juhannus ja nuotio ja vaahtokarkkeja ja CVRCHES soimassa.

6. Ed Sheeran

Punapäinen, brittiaksenttinen Ed on pääasiassa työpaikalla kuunneltua musiikkia. Pirteät poprenkutukset saavat työinnostuksen nousuun, kun taas Hobitti-herkkis I See Fire on yksi maailmankaikkeuden kauneimmista kipaleista. Yllättyin tästä listapaikasta!

7. The National

Kuten numero kaksi – pitkän linjan suosikki. Berningerin pehmeä ääni pelastaa paskimmankin päivän.

8. Anathema

Harmittaa vietävästi, etten nähnyt bändiä loppusyksyn Suomen keikoilla. Muutamaan kertaan eri kokoonpanoilla livenä nähdyt Cavanaghin veljekset bändeineen jaksavat nimittäin ihastuttaa musiikille omistautumisellaan, puhumattakaan niistä eeppisistä biiseistä. Tänä vuonna julkaistiin kymmenes studiolevy Distant Satellites.

9. Miley Cyrus

Sitten voidaankin miettiä, mitä tämä tytsy tekee TOP10-listallani… Vastaus on: Wrecking Ball. Yksinkertaisesti loistava kappale, joka käy niin karaokeen kuin tanssitreenien taustallekin.

P.S. Mileyn nettisivut. LOL.

10. Sigur Rós

Islantilaiskauneus asuu sekin jossain syvällä, iäisesti.

Here’s my last.fm TOP10 list from the last 12 months. A bit weird, and yet not at all weird.