Iisa – s/t

Iisa

Reginasta tutun Iisan sooloalbumi julkaistiin eilen. Tykkään albumista ihan pirusti. Iisan mies Mikko Pykäri toimii levyllä tuottajana ja on ollut mukana kolmen biisin teossa. Muuten Iisa on tehnyt kaikki biisit itse.  Levy kuulostaa välillä toki tutulta Reginalta, mutta myös ihan vain ja ainoastaan Iisalta. Levy on paljon melankolisempi ja riisutumpi ollakseen Reginaa.

Levy alkaa kappaleella Kirje, joka ihastuttaa heti. Singeleinä jo tutut Perjantai ja S€ pyörittää edustavat levyn menevämpää puolta. Rakastuin heti (varmaan vähän liikaa, haha) levyn neljänteen raitaan nimeltä Psykopaatti. Tuossa hypnoottisessa, jazzahtavassa ja hitaassa biisissä on jotain hyvin vangitsevaa.

”Ei, en oo mikään psykopaatti / Vähän liikaa vain rakastunut / Ei, en oo mikään psykopaatti / Minuun on joskus liikaa kai sattunut”

Psykopaatti-biisin lisäksi levyn loppupuoli iskee minuun eniten. Nelikko Brooklyn, Puutarhajuhla, Sata toista ja Syntymäpäivä luovat täydellisen kokonaisuuden. Puutarhajuhla on levyn ainut duo, jolla Iisa laulaa Egotripin Knipin kanssa, ja se toimiikin loistavasti. Levyn viimeinen raita Syntymäpäivä on hurjan kaunis ja melankolisen särkyvä kappale. Juuri osuva lopetus.

Huom! Ensi viikon perjantaina Iisa heittää ihka ensimmäisen soolokeikkansa Tampereen Yo-talolla osana Valoa-festivaalia. Haluaisin kovasti päästä paikan päälle, mutta se taitaa nyt jäädä haaveeksi tällä kertaa.

Iisa’s solo album was released yesterday and I LOVE it!