Flow 2015: mimmienergiaa

Monen kesän kohokohta, Flow Festival, on enää vuorokauden päässä. Tänä vuonna festari tarjoilee musiikin vanavedessä aiempaa enemmän kokeellista taidetta, eikä unohdeta teitenkään kuuluisaa ruokatarjontaa tai paikalle tilattua auringonpaistetta. Lavalle nousee myös ihastuttavan paljon napakoita naisia! Musiikkimaailma kun tunnetusti on varsin miesvaltainen. Mitä viikonloppuna sitten kannattaa käydä katsomassa?

 

1. Florence and the Machine

Upeaääninen Florence Welch bändeineen on jokseenkin obvious valinta kaikille indieprinsessoille ja vähän muillekin. Miia sanoi osuvasti: uusin levy How Big, How Blue, How Beautiful ei lukeudu suoraan mihinkään genreen, vaan on yksinkertaisesti musiikkia – dramaattista kylläkin, ja loistavaa. Pari kertaa Suomessakin nähty brittiläinen tulee vetämään tunteita täynnä olevan show’n, ja melkein yhtä paljon kuin No Light, No Lightia ja St. Judea odotan näkeväni, mikä vintage-luomus Florencella tällä kertaa on yllään.

2. Tove Lo

Debyyttilevynsä viime vuonna julkaissut ruotsalaisneito on yksi odotetuimmista, ehdottomasti. Henkevän popin sanansaattaja toimii äärimmäisen hyvin levyllä, ja toivon, että sama tunnelma saadaan siirtymään myös lavan puolelle.

3. Natalie Prass

Mikäli Tove Lo ei innosta, suosittelen suuntaamaan niinikään hiljattain debyyttinsä julkaissutta Natalie Prassia ja hänen ääntänsä kohti. Rauhallisia rytmejä tavoittelevasta Nataliesta povataan jotain suurta, ja nyt on hyvä tilaisuus tsekata neito tuoreeltaan. Itseäni harmittaa vietävästi, että  tämä menee päällekkäin Toven Lon kanssa. Valintoja, valintoja.

4. Emma Salokoski

Suomi-soulin kuningatar julkaisee uuden albuminsa Kiellettyjä Asioita ihan näillä näppäimillä. Levynjulkaisukeikka nähdään itseasiassa nimenomaan Flow’ssa, jonne Emman on luvattu tulevan ”superkokoonpanon kanssa”. Mitä ihmettä onkaan luvassa, se lienee syytä käydä ihan itse tarkistamassa – ensisingle tosin taipuu melko paljon iskelmän suuntaan. Emman laulutaidot ovat joka tapauksessa sitä luokkaa, että pieleen ei voi mennä.

5. Manna

Oman rupeamani perjantaina aloittava Manna heittää Flow’ssa kesän ainoan keikkansa, ja silläkin hemmottelee katsojia lisäämällä livebändiinsä jousisektion. Juhlaa! Odotan innolla, miten Blackbirdin riisutut kappaleet taipuvat liveversioiksi. En nimittäin usko, että ollenkaan huonosti.

Mainittujen lisäksi aikatauluunsa kannattaa mahduttaa myöskin Róisín Murphy, Lianne La Havas sekä Mirel Wagner, puhumattakaan muista upeista asfalttikentät valloittavista mimmeistä. Tsekkaa lisää festivaalin ohjelmasta täällä. June on Suvilahdessa kaikki kolme päivää, Alice sunnuntaina – toivottavasti nähdään!

 

Flow Festival is only one day away now! We decided to list a few female artists you should definitely go and see. Check them above, and more from the schedule here.