Finnish feelings

Hola! Alkuviikkoon muutama otos sellaisesta palasta kotimaista musiikkiskeneä, joka on ainakin meikäläisen soittimessa tässä viime aikoina enemmän tai vähemmän pyöriskellyt.

 

Color Dolor

Pop-duon (kyllä, nykyisin siis duo) uusin julkaisu Anywhere The Wind Blows tuo nimensä puolesta mieleen Queenin Bohemian Rhapsodyn, mutta on tunnelmaltaan täysin erilainen – henkevä, hieman ahdistava ja pelottavakin, toisiin maailmoihin vievä. Ja niin ihana! Erityisesti korvia kutkuttaa dikidiki-väliosa. Kolmatta pitkäsoittoa odotellaan julkaistavaksi Solitin alla tänä keväänä. Harmittaa isosti, että tyypit ovat Oulussa keikalla juuri silloin, kun minä olen oletettavasti toisella keikalla toisella puolella Suomea. Livenä Stina Koistinen ja Nicolas Rehn kun ovat kuulemma sellainen show, jota ei kannata missata.

Shakals

Olen kertonut Ivory Woodsista, mutten ole kertonut vokalisti Jussi Alamikkelän toisesta projektista Shakalsista. Yhtälailla brittipopin syövereissä kuljetaan, mutta jos Ivory Woods on se leirinuotion äärellä rentoutuva tyyppi, on Shakals sen temperamenttinen, jopa aggressiivinen serkku. Uutta musiikkia on julkaistun tänäkin vuonna, mutta tässäpä kuitenkin muutaman vuoden takainen kipale, joka tuo erehtymättömästi mieleen The Strokesin Last Niten kaltaiset riehunnat. Eli sukat pois ja tanssilattialle.

Topi Saha

Mies julkaisi tällä viikolla uuden albuminsa Lopunajan rakastavaiset. Biisit ovat samaan aikaan ajattomia ja toisaalta vievät jonnekin menneiden vuosikymmenien singer-songwritereiden maailmaan. Ovat sekä vaivattomia ja mietittyjä. Koska Spotifylla on ongelmia biisien upotuksessa tällä hetkellä, ette näe tässä alla levyn upeaa päätöskappaletta. Edit. Upotus toimii taas! Käykää joka tapauksessa kuuntelemassa koko levy täällä.

Eraesmus

Jollain tasolla Eraesmus on räppeineen niin kaukana comfort zonestani, etten aivan sataprosenttisesti ymmärrä, miksi jään siihen niin koukkuun. Olen kirjoittanut multitalentista artistista aiemminkin, silloin, kun häneltä ilmestyi ensimmäinen, instrumentaali pitkäsoitto. Tänä vuonna ulos tuli 7 Päivää -EP. Jokainen biisi on erilainen, vaikkakin yleistunnelma on varsin melankolinen, vähän niinkuin Paperi T’llä. Vielä en ole päättänyt, mikä raidoista on lempparini. Ehkä grimeen päin kallistuva Kakskielinen?

(Ja siihen multitalenttiuteen liittyen – Eraesmuksella kuvassa alla olevan, sekä itsellänikin profiilikuvassani olevan, paidan printti on herran omaa käsialaa, Vimmalle suunniteltu.)

 

Here’s a few Finnish acts with new tunes you might wanna check out! Color Dolor is full of melancholic pop with a twist, Shakals is aggressive britpop (recommended especially if you like The Strokes), Topi Saha is a Finnish singer-songwriter with an ability to sound both modern and old-age at the same time, and Erasmus is a multivalent who, amongst other things, makes rap/grime music. Just hit play on the songs and click on the links to find out more!