Festarikesä 2022

Tämä postaus oli jo kirjoitettu ja ajastettu, kunnes somessa tuli vastaan ikävä ilmoitus. Festarikausihan on jo alkanut, vaikka melkolailla jo vakkariksi muodostunut Sideways jäi tänä vuonna meiltä molemmilta väliin. Myös Oulussa rokattiin Pikipopissa ja Turussa jo viikkoa aiemmin Kesärauhassa. Meidän oli tarkoitus lähteä ensi viikonloppuna korkkaamaan oma festarikesämme, uhmaamaan jaksamistamme helteeseen ja 18-vuotiaiden jalkoihin Weekendiin. Anything for Post Malone! Olisimme menneet paikalle puhtaasti kokemuksen perässä, ilman kameroita. Weekend kuitenkin ilmoitti sunnuntai-iltana, että Posty ja pari muuta ovat peruneet Suomen keikkansa logistiikkaongelmien vuoksi. Uskokoot syyn ken tahtoo, mutta pettymys on valtaisa. Val-tai-sa.

Alice festaroi siis torstaina ja perjantaina myös Provinssissa, jossa rokataan mm. KoRnin, Deftonesin, Opethin, Antti Tuiskun, Von Hertzen Brothersin, Ruusujen ja monen, monen muun tahtiin (Alicen erikoismaininnat myös Louie Bluelle ja Arpalle – tsekkaa festarikesä 2022 -soittolista tästä). Ruisrock ja Ilosaarirock skipataan tänäkin vuonna (EDIT. Alice erittäin todennäköisesti lähteekin perjantaiksi Ruisrockiin, koska girl in red. Yritimme muuten epätoivoisesti lähteä Tukholman Lollapaloozaan katsomaan Postya, mutta reissu olisi tullut niin kalliiksi, että siihen ei kummallakaan ole valitettavasti varaa). Turku ja Joensuu ovat valitettavasti omilta reiteiltämme sen verran kaukana, että vaadittaisiin joku must-artisti, että niihin tulisi raahauduttua. Toki Ruississa lavalle nousevat mm. nostalgiaa herättävät The Ark ja Tehosekoitin, jotka olisi mahtavaa nähdä! Arkin keikat olivat aikoinaan maailman parhaimmistoa.

Kalenterissa ensimmäisenä festarina minulla nyt sitten siintää Bättre Folkin lauantai. Ihanaa päästä taas luodolle tauon jälkeen! Toivon muikeaa säätä, hyvää fiilistä ja loisteliasta Antti Aution keikkaa. Lisää pohjoista voimaa nähdään sitten heinä-elokuun taitteessa, kun ensin juhlitaan Qstockissa (myönnän että Limp Bizkit ja bändin nykyinen livekunto kiinnostaa, viimeksi näin heidät eturivistä 21 vuotta sitten (härregyyd!)) ja sitten Varjossa. Suurten festareiden kauden meillä virallisesti päättää Flow Festival, jossa on sellaisia ikisuosikkeja kuin Nick Cave ja Florence Welch.

Loppukesästä palataan kuitenkin vielä valoisaan elokuun yöhön, kun historian kolmas Ostarifestari järjestetään paikallisen pienen ostarin sisäpihalla. Niin symppis tapahtuma! Sen sijaan Rovaniemen Simerock jätetään tänä vuonna valitettavasti järjestämättä. Näistä molemmista löytyy kuvallisia muistoja viime vuosilta, ja trust me, joskus ne löytävät tiensä vielä blogiinkin asti… Alicen tie käy elokuun lopulla vielä Tampereella järjestettävään Festivaaliin.

Mainittujen lisäksi Suomen suvi on toki liuta erilaisia puistotapahtumia, Suomipoppia, 50 Cent Blockfesteillä ja raskaan musiikin tapahtumia (mm. Faith No Moren keikka olisi kiinnostellut, mutta omaksi onnekseni se siirtyi ensi vuodelle, joten ainakaan tänä kesänä järkyttävää fomoa ei pääse syntymään). Kotimaisia bändejä ja artisteja näkyykin ilahduttavan pitkä liuta kaikilla festareilla näin parin koronakesän jälkeen. Ja vielä suurella variaatiolla niin, että saa hiki otsalla pähkäillä, mitkä keikat priorisoi kun aikataulut menevät kuitenkin päällekkäin.

Ylen toimittaja taannoin puhui kaikkien aikojen festarikesästä, ja sitä se todella vaikuttaa olevan. Syksyksi ennustavat uutta virusaaltoa, joten nautitaan nyt, kun vielä voidaan. Nähdäänhän festareilla?

 

Finally the pandemic gives us a chance for a full summer of festivals and other musical events! Here’s a few to mention – hope to see you somewhere. :)