Eraesmus – Season / No one

Nyt seilataan melko syvissä vesissä, sillä meikäläinen ja instrumentaali, kokeellinen hiphop eivät kovin usein mahdu samaan lauseeseen. Mutta on minullakin menneisyyteni. Niin räpin kuin konemusankin suhteen. Ja tämän myötä myös nykyisyys.

Season / No one on Lahdesta ponnistavan Eraesmuksen kuukausi takaperin julkaistu debyyttialbumi. Instagramia seurailleena voin todeta, että taiteellisesti lahjakkaalle nuorukaiselle musiikki on vain yksi monista itseilmaisun keinoista. Korvani ovat kuitenkin sitä mieltä, että tähän kannattaa panostaa – ei nimittäin kuulosta ollenkaan pahalta. Jonnekin hiphopin, triphopin ja muun määrittelemättömän konemusiikin poukamiin lainehtivat rytmit luovat ajoittain tummia pilviä taivaalle, mutta sekaan mahtuu niin kauniita pilvipoutaisia hetkiä kuin tulensävyisiä auringonlaskujakin. Lopputulema on ehyt kokoelma urbaaneja soundeja jostain graffitien ja toiveikkuuden värjäämästä maailmasta. Kaunista.

Itse tuotetun ja digitaalisesti julkaistun albumin voi kuunnella/ostaa kokonaisuudessaan Bandcampista.Me & experimental hip hop in the same sentence? Well that doesn’t happen often. But I guess anything’s possible.

Season / No one is a self-produced and digitally published debut album from Eraesmus, a young and talented man from Lahti, Finland. Although this guy is talented in many forms of art, music is obviously something he should never let go – just listen for yourself! The influences from hip hop, trip hop and indescribable electronic rhythms take you somewhere where it’s beautiful, even despite the occasional dark clouds. Urban and atmospheric.

The whole album can be listened and bought from Bandcamp.

Avainsanat: , ,