Dallas Kalevala @ 45 Special

Kuukausi takaperin nelivitosessa oli pitkästä aikaa keikka, joka a) kiinnosti ja b) jonne pääsin paikalle. Dallas Kalevala ja Kauriinmetsästäjät rokkasivat pienellä lavalla, ja kuten turhan usein, porukkaa olisi saanut olla enemmänkin paikalla. Mutta yleisön määrästä viis, bändit ottivat esiintymisestä kaiken ilon irti.

En ollut aiemmin nähnyt Dallas Kalevalaa livenä, sillä viime kesän festareilla päällekkäiset buukkaukset aiheuttivat bändin missaamisen. Bändi on yhtä kuin Ville Malja ja Jussi Matikainen, sekä livekokoonpanosta mukaan tarttunut Suomen kuumin naisbasisti, Wrecking Queensista ja useiden artistien livebändeistä tuttu Maria Rantanen. Malla on paitsi huippubasisti ja muutenkin girl crush -ainesta, niin myöskin kateuden puuskia aiheuttavan mintunvihreän basson omistaja.

Takaisin liveen. Nimittäin olisihan se pitänyt vanhana Lapko-fanina tietää, että Maljan energia ei ole vuosien saatossa kadonnut mihinkään, vaan roiskuu yhtä terhakkaana ympäri lavaa ja välillä vähän lavan ulkopuolellakin. Livemeininki yltyi välillä muutenkin yllättävän hektiseksi tai jopa raskaaksi, mutta muuten yhtymäkohtia Lapkoon (joka on määrittelemättömän mittaisella tauolla) tai Tuvaluun (Matikaisen bändi) ei kovin montaa ole. Eritoten tähän mennessä ilmestyneillä sinkuilla Dallas Kalevala on vahvasti elektronista, kuitenkaan rock- ja pop-elementtejä unohtamatta. Kiinni tässä ajassa siis, mutta omalla twistillään. Bändi, jonka livemenoa suosittelen kaikille, ja jonka esikoislevyä jään odottamaan! Muutama lisäkuva Flickrissä.

DallasKalevala-5

DallasKalevala-2

DallasKalevala-7

DallasKalevala-3

DallasKalevala-9

DallasKalevala-14

DallasKalevala-23

DallasKalevala-21

DallasKalevala-25

DallasKalevala-18

DallasKalevala-12

DallasKalevala-19

DallasKalevala-22

DallasKalevala-11

DallasKalevala-6

 

A month ago, after a long time, there was a gig at 45 Special that was both interesting and which I could actually attend. Finnish Dallas Kalevala and Kauriinmetsästäjät rocked out on the small stage of a Northern club. And though as usual there should’ve been a bigger crowd present, that didn’t stop the artists from enjoying and giving it all.

I hadn’t seen Dallas Kalevala live before due to schedule issues on last summer’s festivals. The band (singer and guitarist Ville Malja, drummer Jussi Matikainen and bassist Maria Rantanen) was superb on stage. Although as an old Lapko fan I should’ve really known that Malja’s energy hadn’t gone anywhere, but was spreading its tentacles all over the small club. The band was more rock on stage than on record, but otherwise there really aren’t many similarities compared to previous bands and projects Lapko, Tuvalu or Wrecking Queens. Especially on the few released singles, Dallas Kalevala is more about electronic elements with a hint of pop and rock. Very today, that is.

Here’s a band whose live gigs I can recommend pretty much to anyone, and whose debut album will surely be on my wait list! A few more pictures at Flickr.