BEST OF 2015

Year In Music -tutkiskelun lisäksi päädyimme näin parin vuoden tauon jälkeen myös yksinkertaisesti listaamaan menneen vuoden parhaita. TOP-listauksiin pääsivät niin ilmestyneet albumit kuin keikatkin.

Ja kuten ennenkin, kasasimme vuoden lempparialbumeiltamme ja ep:iltä biisejä soittolistaksi. Yksi raita per valittu pitkäsoitto/ep, yksinkertaista (tai sitten ei). Soittikseen TÄSTÄ.

Flow2015-454

Alice //  Albums and EP’s listed alphabetically, gigs starting from the best.

TOP10 ALBUMIT

Anna Puu – Rakkaudella, Anna Puu
Antti Tuisku – En Kommentoi
Daniel Johns – Talk
ELE – ELE
Florence + The Machine – How Big, How Blue, How Beautiful
Of Monsters And Men – Beneath the Skin
Sanni – Lelu
Sóley – Ask the Deep
Sufjan Stevens – Carrie & Lowell
The Staves – If I Was

TOP5 EP:T

Elias – Warcry
Mumrunner – Full Blossom
Poniajelu – Darra
Sara – Ainoat hereillä
Sharon Van Etten – I Don’t Want to Let You Down

(En sisällyttänyt Daniel Johnsin Aerial Lovea listaan, koska  myöhemmin
samana vuonna julkaistu albumi sisältää samoja kappaleita)

TOP5 KEIKAT

Damien Rice @ Tempodrom, Berlin
Dillon, Haus der Berliner Festspiele, Berlin
Florence + The Machine @ Flow Festival
Timber Timbre @ Astra Kulturhaus, Berlin
Eagles of Death Metal @ Huxley’s Neue Welt, Berlin

Vuosi 2015 oli keikkojen ja festareiden osalta hyvin hiljainen, siitä Berliinissä vietetty kesä piti huolen. Berliinissä tuli toki käytyä keikoilla ja ne jättivätkin Suomessa nähdyt keikat lähes poikkeuksetta varjoonsa. Listan ensimmäistä sijaa ei tarvinnut miettiä sekuntiakaan, niin mielenpainuvan täydellinen Damien Ricen keikka Berliinissä oli!

Kuuntelin uutta musiikkia vuonna 2015 aika huonosti. Esimerkkinä siitä voidaan pitää sitä, että Junen TOP10 albumilistalla on seitsemän albumia, joita en ole kuunnellut oikeastaan lainkaan*kröhöm*

Damien_Rice_Tempodrom, Berlin_2015-4_bw

June // Albums listed alphabetically, gigs starting from the best.

TOP10 ALBUMIT

Antti Tuisku – En kommentoi
CHVRCHES – Every Open Eye
Florence + the Machine – How Big, How Blue, How Beautiful
Jamie xx – In Colour
Metric – Pagans in Vegas
Mumford & Sons – Wilder Mind
Passenger – Whispers II
Purity Ring – Another eternity
Ryan Adams – 1989
Satellite Stories – Vagabonds

(Teknisesti ottaen myös Placebon MTV Unplugged kuuluisi tähän, mutta koska se ei ole julkaistu uusi albumi, tiputan upeuden listalta pois. Vaikka toki sitten Ryan Adamsin cover-levykään ei välttämättä kuuluisi tähän.)

TOP5 KEIKAT

Placebo @ Ilosaarirock
Florence + The Machine @ Flow Festival
Passenger @ Provinssi
Kakkmaddafakka @ Flow Festival
Paperi T @ Bättre Folk

Myös muita loistavia keikkoja oli, kuten Muse, Die AntwoordKent ja Stu Larsen Provinssissa, Ewert and The Two Dragons Qstockissa, Satelliitit nelifemmassa, The Hearing Kivisydämessä. Puhumattakaan Antti Tuiskun Peto-kiertueen Oulun stopista (kuvia luvassa myöhemmin) tai Qstockissa ylläriesiintymisen tehneestä HIMistä. Oman listani perusteena oli kuitenkin tällä kertaa mieleenpainuvimmat keikat, siksi mukana on mm. Paperi T, joka ei noin niinkun muuten välttämättä kuulu henkilökohtaisiin suosikkeihini. Mutta angstinen räpäytys Hailuodossa, hyytävän merituulen piiskatessa niskaa, vakuutti.

Viime vuosi siis mentiin festaripainotteisesti, mutta täksi vuodeksi on luvassa ainakin muutama suuri jäähallikeikka. Ja mitä keikkakuviin tulee, niin 2015 sain kuvausluvan kaikille festareille, missä kävin. Suurkiitokset tästä mahdollisuudesta!! Vaikka keikoista menee aina pieni osa ohi kun sinkoilee kameran kanssa, on se silti tapa, jolla tykkään livemeiningeistä nauttia. Eikä kamera estä fiilistelyä – Placebossa yritin samaan aikaan hyppiä, laulaa ja kuvata, onnistuenkin kohtalaisesti. Otoksia siis kyseisestä setistä on tulossa kyllä!

Alice & June haluaa kiittää kaikkia mahdollisia mukana olleita tahoja menneestä vuodesta! Toivotaan, että 2016 on musiikillisesti vähintään yhtä kirkas. :)

Ilosaarirock2015-243

Apart from putting some research to our musical year 2015 (or rather putting up Spotify to do the research for us) we did something that’s been on hiatus for a couple of years now – listed our top albums and gigs of 2015. And, as before, we compiled the album part into a Spotify playlist by choosing one song from each album (playlist HERE).

Of course, not all spectacular albums or concerts could make their way to the lists. But that’s just life. If you want to see photos we took from those several attended gigs, just click the links marked red in the Finnish text. And yes, I know, June’s best gig of the year aka Placebo has no link to any photos – but they’re coming later, I can assure you.

Alice & June wants to thank everyone who in some way or another participated in making 2015 a great year musically. Let’s hope 2016 will be even better! :)