Baulta

Baulta

Kuva www.facebook.com/baultamusic

Jonnekin syvälle instrumentaalin post-rockin maailmaan uppoutuva Baulta on syytä ruksia seurattavien listalle: kotimaista yhtyettä ei ole enempää eikä vähempää kuin tituleerattu yhdeksi Suomi-indien sanansaattajista (indiemusic.cz), puhumattakaan siitä itsestään eli kauniista musiikista. Kaksi albumia ja yhden EPn julkaissut yhtye äänittää kaikki raidat itse yrityksen ja erheen kautta. Jostain syystä jyväskyläläiset eivät ole vielä saaneet Suomea polvilleen, vaikka ulkomailla huomiota onkin kertynyt. Kenties marginaaleja saadaan kuitenkin venytettyä lisää vielä myöhemmin tänä keväänä, kun uutta tuotantoa pukkaa ulos. Godspeed You! Black Emperor -tyylisestä mättöilystä sigurrósmaisiin rauhallisiin tunnelmointeihin äityvät kappaleet nimittäin salpaavat hengen, enkä soisi kenenkään jättää niitä noteeraamatta. Alla olevien kahden raidan kaverina pari tusinaa lisää esim. Soundcloudissa.


Are you a fan of post-rock? Godspeed You! Black Emperor and Sigur Rós, maybe? Then you might want to check out Baulta, a five-piece band hailing from Jyväskylä, Finland. Two whole albums and one EP have already gotten the knees of several indie music directions weak and more breathtaking songs are to come later this spring. The band records all tracks themselves through trial and error. I’ll keep all my thumbs up for this one – not only for the hard work, but for the absolutely beautiful music.

Avainsanat: ,

2 kommenttia kirjoitukseen Baulta

 1. Hon Jop kommentoi:

  Äh jaksaako joku vielä post-rockia? Maailma on jo ihan täynnä Sigur Ros & Gy!be -verrannaisia bändejä. Jos vuosi olisi 2007, niin Baulta voisi erottua vielä joukosta.

  1. June June kommentoi:

   Jaksaa! Itseasiassa Baulta on sanonut tekevänsä musiikkia musiikin ehdoilla, toisin sanoen vailla varsinaista tyylisuuntaa, vaan sellaista, mikä tuntuu ja kuulostaa hyvältä. Siinä mielessä se on siis täydellistä. :) Ja tarvittaessa kehittyy toisenlaiseen suuntaan, mikäli ns. post-rock ei enää innostakaan. Siis heitä itseään. Itseäni tässä yhtälössä miellyttää eniten kotimaisuus. Tasokkaita suomalaisia post-rock-bändejä kun ei ainakaan meikäläiselle ole useinkaan tullut vastaan.

   Jos pelkästään radiosoittoa ja massoja kaipaa, niin toki tällä hetkellä kannattaisi paneutua jonnekin elektroindien suuntaan. Tai sitten siihen perus pop-rockiin. Varmaa, mutta tylsää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.