2 0 2 0

Kun mennyt vuosi on saatu purkkiin, on aika katsastaa, mitä 20-luku tuo tullessaan.

Qstock2017-176

Kun Helsinki-vuosinani pääsin yli 80 keikan vuosivauhtiin, on pohjoisessa asuvan priorisoitava livekokemukset. Ei jokaviikkoisia Tavastia-käyntejä, vaan tarkoin valikoituja isoja konsertteja, pikkukeikkoja ja paljon festareita. Ensi vuosi ei tältä osin näytä erilaiselta. Kotimaiset artistit tarjoilevat parastaan, kun JVG lähtee areenakiertueelle, kalenterissa on klubikeikkoja Olavi Uusivirralta, The Hearingilta, Pintandwefallilta ja Ruusuilta (Ringa Mannerilla pitää näemmä kiirettä!), ja Helsingin uusitulle olympiastadionille nousee Suomen suurimpia muusikoita – kuten Antti Tuisku kahtena iltana Bailantai-spektaakkeleineen.

Helmikuussa on luvassa Tindersticks, ja kesä tuo tullessaan suuren maailman staroja Green Daysta Faith No Moreen. Vaikka nuo molemmat kiinnostavat, näyttää siltä, että festareiden osalta suuntana on ennemminkin ne perinteiset: Sideways, Flow, Qstock ja Provinssi. Indiepöhinää on luvassa, kun Belle & Sebastian, Passenger ja Bon Iver nähdään helsinkiläisillä festeillä (olkoonkin, että olen kaikki kolme huippua nähnyt jo aiemmin). Sidewaysin yllärinä on lisäksi Kelis, jonka Milkshake-hitti tuskin jäi keltään 2000-luvun alussa bilettäneeltä kuulematta (ja Alice on vieläkin vähän katkera siitä, että missasi naisen keikan vuoden 2000 Provinssirockissa, koska joutui itse tuolloin kitumaan rippileirillä). Alice vajoaa nostalgiatrippiin muutenkin ensi kesänä, kun Provinssissa lauteille astuvat nu-metal-suuruudet KoRn, Deftones ja System Of A Down. The Chemical Brothers kiinnostaa myös meikäläistä, olenhan vuosituhannen vaihteen konemusiikkia oman osuuteni suurkuluttanut. Valitettavasti muut menot estävät Törnävänsaarelle lähtemisen. Festareiden perussettien osalta suuresti innostaa paluukiertueen tekevä Tehosekoitin, jonka toivottavasti pääsen jossain päin livenä näkemään. Suomen suurimpien festivaalien lisäksi kesään mahtuu taatusti pienempiäkin paikallisfestareita.

Qstock2019-74

Ensi vuonna ilmestyvistä levyistä osa on luonnollisesti vielä pimennossa. Uutukaisia saamme kuitenkin odottaa heti helmikuussa, jolloin Tame Impala, Agnes Obel ja Lantern On The Lake julkaisevat uudet kokopitkät albuminsa. Myöhemmin musiikkia on tulossa vielä Weezeriltä, Grimesiltä, Bushilta, Steven Wilsonilta, Deftonesilta, The Killersiltä ja Matt Berningeriltä. Placebon Stefan Olsdal vinkkasi kesällä Instagram-tilillään olevansa studiossa ja käytti hashtageja siihen malliin, että tekeillä oli Placebon kahdeksas studioalbumi. Olettaa siis sopii, että myös se näkee päivänvalon vuonna 2020. Toivottavasti soittolistoillemme tiensä löytää jälleen myös kasa (meille) uusia artisteja.

Olkoon musiikkivuosi siis 2020 loistelias!

Sideways2018-254

So after the recap of 2019, we’re taking a look into the year 2020. I’m way too tired to translate everything, but when looking at all the bolded artists and bands above you’ll be getting a pretty good idea about what’s to come. The first paragraphs are about gigs, the last about which albums to look forward to. Lots of old favourites there (once again, yes we totally rely on nostalgia)! Hopefully we’ll find a ton of newbies into our playlists next year as well.

Regarding gigs we’ll probably be on a familiar track of selected big concerts (Antti Tuisku’s Bailantai at the Olympic Stadium for example), smaller club gigs and a bunch of festivals, both on the bigger and smaller side.

Can’t say which gig or release we will be waiting forward to THE MOST, but at least Placebo’s 8th studio album is one of them. A release date hasn’t yet been revealed, but Stefan Olsdal posted a sneak peek last summer on his Instagram account about being in studio and recording (demos, at least). So there’s every reason to keep our fingers crossed.

Hope we all have a very lovely musical year 2020!