2 0 1 9

Vuosi 2019 vetelee viimeisiään. On aika katsastaa kuluvaan 12 musiikkikuukauteen listojen kera! Tuttuun tapaan me molemmat lisäksi valitsimme vuoden kymmeneltä parhaalta levyltä yhden biisin per levy soittista varten.

Flow2019-167

 

Alice //  Vuosi 2019 yllätti keikkojen osalta erittäin positiivisesti, vaikka festareilla ravaaminen jäi aikaisempiin vuosiin verrattuna vähäisemmäksi. Pääsin onnenkantamoisen kautta näkemään TOOLin keikan Berliinissä ollessani, ryntäsin vain pari tuntia ennen keikkaa hakemaan/ostamaan lippuani. Yksi keikkaunelmistani siis kävi toteen yli vuosikymmenen odotuksen jälkeen.  Samaa voi sanoa Lisa Hanniganista, joka konsertoi s t a r g a z e n kanssa Helsingin juhlaviikoilla. Pitkä odotus oli molempien kohdalla sen arvoista, sillä keikat olivat järisyttävän upeita. Kolmas viime vuoden kärkikolmikkoon kuuluva keikka oli Nick Cave Musiikkitalolla. Kappaleiden lisäksi tuossa tapahtumassa käytiin dialogia Caven ja yleisön välillä. Kolmisen tuntia ilman väliaikaa kuulosti aluksi hyvin pitkältä, mutta tapahtuma loppui sittenkin mielestäni aivan liian lyhyeen.  Tässä tapahtumassa koin täysin puun takaa tulleen reaktion Girl in Amber -kappaleen aikana. Kappale ei ole ollut mikään supersuosikkini, mutta avautui nyt livenä jotenkin aivan uudella tavalla ja sai aikaan täysin hallitsematonta, puhdistavaa itkua.  Parasta, mitä livemusiikki voi tarjota.

Vuoden parhaimpien keikkojen listaus oli lastenleikkiä, mutta levyjen listaus sen sijaan tuotti päänvaivaa. Listalle päätyivät periaatteessa sellaiset levyt, joita kuuntelin eniten vuonna 2019. Niiltä löytyy toki sellaisiakin kappaleita, jotka eivät oikein sykähdyttäneet, mutta kokonaisuus ratkaisi. Monien suosikkiartistieni/bändieni uusien levyjen kuuntelu jäi hyvin vähäiselle (esim. TOOL), joten lista voisi näyttää toisenlaiselta jos olisin ehtinyt kuuntelemaan niitä enemmän. Jännää, että Junen ja minun listalla on vain kaksi samaa albumia!

 

KEIKAT TOP10 (about järjestyksessä):

Conversations with Nick Cave @ Musiikkitalo, Helsinki
Lisa Hannigan with s t a r g a z e @ Huvilateltta, Helsinki
TOOL @ Mercedes-Benz Arena, Berliini
Rammstein @ Ratina Stadion, Tampere
Franz Ferdinand @ In the Park, Helsinki
Limp Bizkit @ Provinssi, Seinäjoki
Marissa Nadler @ Temppeliaukion kirkko, Helsinki

Ville Valo & Agents @ Provinssi, Seinäjoki
The Cure @ Flow Festival, Helsinki
Ólafur Arnalds @ Coliseu dos Recreios, Lissabon

 

LEVYT TOP10 (ei järjestyksessä):

Nick Cave & The Bad Seeds: Ghosteen
The National: I Am Easy to Find
Lisa Hannigan and Stargaze : Live in Dublin
Rammstein: RAMMSTEIN

M: Näytän missä asun
Ville Valo & Agents: s/t
Chisu: Momentum 123
Billie Eilish: WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?
Chelsea Wolfe: Birth of Violence
Viitasen Piia: Meidän jälkeemme hiljaisuus

 

Flow2019-308

 

June //  Vuosi 2019 sisälsi keikkarintamaa ajatellen pääosin festareita. Kiersin kesän aikana seitsemät festarit, joista kolmet järjestettiin Helsingissä, neljät Oulussa tai lähiseudulla. Parit pikkufestarit ovat edelleen raportoimatta, mutta ajattelin palata niihin kevään korvilla, kun ensi kesän festarikausi alkaa kutkuttaa jo hieman liikaa. Yksittäisiä keikkoja tai konsertteja en nähnyt kovin montaa. Pääsin kuitenkin v i h d o i n näkemään pitkäaikaisen suosikkini Death Cab For Cutien livenä Tukholmassa, ai että sitä onnellisuutta! Muitakin vanhoja lemppareita pääsin näkemään tänä vuonna ensi kertaa, kuten Curen ja Sueden. Vanhakin voi siinä mielessä vielä yllättyä. Yksittäinen, päätä sekottava ja sydäntä halkova keikka oli Conversations with Nick Cave – tapahtuma, joka yhdisteli legendaarisen muusikon ja yleisön välistä keskustelua sekä tietysti mahtavia biisejä. Setti oli pitkä ja pysäyttävä, jälkeenpäin pää tulvi runoutta ja lyriikkaa ja inspiraatiota.

Levyjä ajatellen vuoteen mahtui vain muutama huippu kokonaisuus, ja sitten aimo kasa sellaisia, jotka olivat ailahtelevaisia sisällöltään. Listallani olisi voinut olla esimerkiksi Ylva Haru, jonka debyytti Linnut on ihastuttava, mutta joka jätti silti kylmemmäksi kuin aiemmin ilmestynyt EP. Lana Del Rey pääsi listalle julkaistuaan pitkästä aikaa kiinnostavan levyn – vaikkakin 14 raitaa on ihan liian pitkä lätyllinen. Ghosteen sen sijaan on ehjä kokonaisuus, samoin paikoitellen raskas mutta äärimmäisen odotettu TOOLin uutukainen.

 

KEIKAT TOP10 (about järjestyksessä):

Conversations with Nick Cave @ Musiikkitalo, Helsinki
Death Cab For Cutie @ Circus, Stockholm
Suede @ Sideways
Tame Impala @ Flow Festival
The Cure @ Flow Festival
Thirty Seconds To Mars @ Qstock
Ruusut @ Koiteli Elää!
Franz Ferdinand @ In the Park

Lanai @ Tuba Food & Lounge
Don Huonot @ Qstock

 

LEVYT TOP10 (ei järjestyksessä):

Antti Autio: Pihalla tuulee taas
Nick Cave & The Bad Seeds: Ghosteen
TOOL: Fear Inoculum
The National: I Am Easy To Find
Lanai: Ship’s Bell
Post Malone: Hollywood’s Bleeding
James Blake: Assume Form
Lana Del Rey: Norman Fucking Rockwell!
Two Door Cinema Club: False Alarm
Beirut: Gallipoli

 

Flow2019-117

Albums 2019

 

It’s that time of year again – listing our favourites from 2019! Check them & the playlist compiled from both our TOP10 albums above. What was your music year like?

Featuring photos taken at Flow Festival.