True Detective

Kun Breaking Bad viime syksynä päättyi, ilmestyi viikkoihini reilusti viittäkymmentä minuuttiaan isompi aukko. Yhtä vahvalla intensiteetillä pelaavaa sarjaa ei löytynyt, vaikka Netflixistä kasan kelpo sarjoja sittemmin olenkin kahlaillut.

Parin viikon takaisissa UMK-krapuloissani päädyin testaamaan True Detectiveä, josta olin kuullut hirmuista suitsutusta vasta parin ilmestyneen jakson perusteella. Väärässä eivät pikkulinnut olleet — juuri BB:n jättämään aukkoon on syvän etelän gotiikka istunut paremmin kuin hyvin. Antologiaformaattisen sarjan ensimmäistä kautta on jäljellä enää kolme jaksoa, eli pienellä bingeilyllä ehtii vielä mukaan reaaliaikaspekulointeihin. Sitä nimittäin on netti taas pullollaan.

True Detective

Kuten asiaan kuuluu, on sarjan alkutunnus huumaavan kaunis — paluu HBO:n hienoimpiin hetkiin. Tunnuskappale, The Handsome Familyn Far From Any Road sopii kuviin kuin nyrkki silmään…

… mutta en voi mitään sille, että alkutahdit pakottavat aina laulamaan Del Shannonin Runawayta. Sopivasti surumielisempänä.