Silkinpehmeet

Viikko alkaa vaihteeksi vähän pehmommin, kun tuottajasedät vetävät samettia ylleen ja taustoissa kilkahtelevat minimalistiset elektrot.

Tomas Barfod – True To You (feat. Gruff Rhys)

Tomas Barfod

Secretly Canadianille kiinnitetty tanskalaistuottaja Tomas Barfod julkasee kesäkuun alussa Love Me -pitkäsoiton, joka ennakkomaistiaisten perusteella vaikuttaa lupaavalta. Valitettavasti pysäyttävän hienoa True To You -kappaletta ei albumilta löydy, vaan se julkaistaan ainoastaan Record Store Day -seiskana. Vokaalit kappaleeseen lainaa lempibändi Super Furry Animalsin Gruff Rhys, eikä pehmeämmäksi taas oikein pääse.

Alexis Taylor – Elvis Has Left The Building

Alexis Taylor

Hot Chipin keulakuvapoika Alexis Taylor tarjoaa tulevan sooloalbuminsa ensisinglellä silkkaa audiosamettia. Yhtymäkohtia emobändin erityisesti myöhempään tuotantoon piisaa, mutta jotain kokonaan uuttakin fiilistä mukana on. Vahvaa tuotantovetoa ja ihanaa tarkkuutta – mutta mitäpä muutakaan voisi odottaa, jos mies yksin kaikki instrumentit levyllä soittaa. Auteur on auteur vaikka voissa paistais.

Todd Terje – Johnny And Mary (feat. Bryan Ferry)

Todd Terje

Todd Terjen It’s Album Time -debyytti on soinut Tehtaankadulla läpi useamman kerran, eikä lopullinen mielipide ole ihan vielä muodostunut. Alkuvaiheissa useampi kappale tuntui hektisyydessään ärsyttävältä ja albumimittainen kuuntelu lähes mahdottomalta. Sittemmin levyyn on päässyt jo paremmin sisälle, vaikka kokonaisuutta on edelleen vaikea hahmottaa.

Levyn ainoa feattailtu raita on cover Robert Palmerin Johnny And Mary -klassikosta, jossa vierailevana tähtenä pehmeilee Roxy Musicin Bryan Ferry. Alkuperäinen new wave taipuu  Terjen käsittelyssä smoothietakin smoothimmaksi – kiitos etenkin johnnycashesquen vokaalisuorituksen.