Secret 7″ – eli sika levykassissa

Englantilainen Secret 7″ on yksinkertaisuudessaan raivostuttavan nerokas projekti.

Valitaan seitsemän maailmanluokan musiikintekijää ja jokaiselta yksi kappale. Painetaan jokaisesta biisistä sata vinyylisingleä. Haalitaan seitsemänsataa graafikkoa, taiteilijaa ja kuvittajaa tekemään jokaiselle seiskatuumalle uniikit kannet, joista kappaleen esittäjä ei vielä suoranaisesti käy ilmi. Järjestetään näyttely, jossa kaikki kannet ovat esillä ja kenen tahansa ostettavissa, mutta jokaisen levyn tarkka artisti jää vielä arvoitukseksi. Rahat menevät hyväntekeväisyyteen ja kotimatkalla sinetöidyn levyn voi sitten avata ja nähdä, mikä artisti ja biisi omalle kohdalle osui.

Homma on toiminut samalla systeemillä vuodesta 2011. Vinyylejä pääsee ihastelemaan Lontoon Shoreditchissä ensin huhtikuun 12. ja 13. päivänä ja sitten vielä Record Store Dayna 19.4. — jos mokomia hyllyssä enää on.

Tämän vuoden musiikkivalintoja ovat Black Sabbath (Age Of Reason), Elbow (Grounds For Divorce), Jake Bugg (Strange Creatures), Lorde (Team), Massive Attack (Karmacoma), Roxy Music (Virginia Plain) ja T.Rex (Get It On). Kansien kirjo puolestaan on sekin  kirjava. Hyvässä!

Secret 7" Secret 7" Secret 7" Secret 7" Secret 7" Secret 7" Secret 7"

Kansisuunnittelijoita otetaan muuten vastaan avoimella haulla. Josko ensi vuonna kokeilisi itsekin?

Tämän vuoden kappaleista itselle inspiroivin olisi ollut varmaankin Get It On.

Toisaalta, myös Virginia Plain kelpaisi…

http://www.youtube.com/watch?v=y8DJP6XYGDQ

… ellei siitä tulisi aina väistämättä mieleen Big Train.

http://www.youtube.com/watch?v=1tFF2oB4n6M