Musiikkivideoperjantai, beibi

Taas yksi käsittämättömän nopeasti sujahtanut viikko soittolistaorganisointeineen kaikkineen. Jatketaan viikonloppunostatuksella — tuttuun tapaan siis viisi uutta, hienoa musiikkivideota ja yksi vanha suosikki.

Chromeo – Jealous (I Ain’t With It)

Toukokuussa julkaistavan uuden Chromeo-julkaisun tuorein single on jo audiona aivan käsittämättömän kuuma yksilö. Hemmetin siisti on videokin.

Franz Ferdinand – Fresh Strawberries

Right Words, Right Thoughts, Right Actions -levyn Fresh Strawberries tarjoaa ihanan skarppia mustavalkokuvaa ja surrealismiin vihjailevaa kuvastoa. Franz Ferdinandia ei ole tullut hetkeen kuunneltua, mutta tämä maistuu.

Laurel – To The Hills

Kovin xeroxattua lanadelreytä tämä Laurelin biisi on, mutta kertosäe jää päähän aivan hirvittävän tiukkaan. Synkistelyestetiikkakin toimii, vaikka tässä vähän ulkoaopetellulta tuntuu. Hieno viimeinen kuva.

http://www.youtube.com/watch?v=CDMPfMP5JVA

SOAK – Blud

En tiedä, kuinka vanha Bridie Monds-Watson eli SOAK on — mutta oletettavan nuori ikä ei ole lahjakkuudelle este tai koroste. CHVRCHESin hehkuttaman irlantilaistytön paksu aksentti tekee kertosäkeestä päivän ihastuttavimman: you’re in my blud, I’m in your blud.

Future Islands – Seasons (Waiting On You)

Meemipyörityksestä viime aikoina nauttinut Future Islands julkaisi cowboy-videon jo tammikuun lopulla. Ensi viikolla julkaistava Singles-levy on itselleni kolahtanut ennakkokuunteluissa erittäin kovaa — ja samat iskevät elementit ovat tässäkin kohdalla. Tiivis tuotanto, vahvat melodiat, hillitty groove ja miehekkäät vokaalit. Komeaa, komeaa — ja niin on videokin.

R.E.M. – Imitation Of Life

Kuinka kauan maailman nerokkaimman musiikkivideon kuvaaminen kesti?

20 sekuntia.

R.E.M.:n ja Hammer & Tongsin yhteistyö on niin käsittämättömän hieno, että samat kylmät väreet se taikoo esiin jokaisella katselukerralla. Biisi ei vaikutusta luonnollisestikaan vähennä.