Musiikkivideoperjantai, beibi

Taas yksi käsittämättömän nopeasti sujahtanut viikko soittolistaorganisointeineen kaikkineen. Jatketaan viikonloppunostatuksella — tuttuun tapaan siis viisi uutta, hienoa musiikkivideota ja yksi vanha suosikki.

Chromeo – Jealous (I Ain’t With It)

Toukokuussa julkaistavan uuden Chromeo-julkaisun tuorein single on jo audiona aivan käsittämättömän kuuma yksilö. Hemmetin siisti on videokin.

Franz Ferdinand – Fresh Strawberries

Right Words, Right Thoughts, Right Actions -levyn Fresh Strawberries tarjoaa ihanan skarppia mustavalkokuvaa ja surrealismiin vihjailevaa kuvastoa. Franz Ferdinandia ei ole tullut hetkeen kuunneltua, mutta tämä maistuu.

Laurel – To The Hills

Kovin xeroxattua lanadelreytä tämä Laurelin biisi on, mutta kertosäe jää päähän aivan hirvittävän tiukkaan. Synkistelyestetiikkakin toimii, vaikka tässä vähän ulkoaopetellulta tuntuu. Hieno viimeinen kuva.

SOAK – Blud

En tiedä, kuinka vanha Bridie Monds-Watson eli SOAK on — mutta oletettavan nuori ikä ei ole lahjakkuudelle este tai koroste. CHVRCHESin hehkuttaman irlantilaistytön paksu aksentti tekee kertosäkeestä päivän ihastuttavimman: you’re in my blud, I’m in your blud.

Future Islands – Seasons (Waiting On You)

Meemipyörityksestä viime aikoina nauttinut Future Islands julkaisi cowboy-videon jo tammikuun lopulla. Ensi viikolla julkaistava Singles-levy on itselleni kolahtanut ennakkokuunteluissa erittäin kovaa — ja samat iskevät elementit ovat tässäkin kohdalla. Tiivis tuotanto, vahvat melodiat, hillitty groove ja miehekkäät vokaalit. Komeaa, komeaa — ja niin on videokin.

R.E.M. – Imitation Of Life

Kuinka kauan maailman nerokkaimman musiikkivideon kuvaaminen kesti?

20 sekuntia.

R.E.M.:n ja Hammer & Tongsin yhteistyö on niin käsittämättömän hieno, että samat kylmät väreet se taikoo esiin jokaisella katselukerralla. Biisi ei vaikutusta luonnollisestikaan vähennä.

2 kommenttia kirjoitukseen Musiikkivideoperjantai, beibi

  1. Visa Visa kommentoi:

    Imitation of Lifen video on… no, jotain aivan mahtavaa. Voi huoletta katsoa peräkkäin kymmenkunta kertaa eikä kyllästytä. Mahtavan paljon huomioitavaa. Nerokas on hyvä sana kuvaamaan. Hieno nosto!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.