Musiikkivideoperjantai #2

Ulkona on kaunein mahdollinen syysiltapäivä, eli seuraavat kuusi videota kaivettuani / katsottuasi painun / painut ylös, ulos ja vähintäänkin kävelylenkille. Eiks?

Sitä ennen siis viisi uutta ja yksi vanha.

Parquet Courts — You Got Me Wonderin’ Now

Flow’ssa ja Berlin Festivalilla ilahduttaneen Parquet Courtsin uudella videolla mehustellaan vhs- ja karaoke-estetiikoilla. Seuraa punaista Pac-Man-aavetta!

Cut Copy — Free Your Mind

Aussisuosikkien uusi raita ilahdutti itseäni aiemmin jo audiomuodossa, mutta kulttihenkinen video on hemmetin kaunista katsottavaa sekin. Alexander Skarsgårdin treenattu kroppa pitänee mainita jo pelkkien Google-osumien toivossa. Vessakohta hymyilytti.

Pure Bathing Culture — Dream The Dare

Olisikohan olemassa stop motion -videota, josta en innoissani olisi? Portlandista tulevan Pure Bathing Culturen uutuus se ei ainakaan ole. Ihmeellisen kauniisti animaatiolla, 3d:llä ja valoilla leikittelevä video lumoaa välittömästi. Täyteläinen kappale on erinomaisen hieno sekin.

Efterklang — Monument

Efterklang on aina mitä hienointa, sekä musiikillisesti että erityisesti visuaalisesti. Kevyesti kuljetteleva ja komeaksi paisuva Monument on saanut rinnalleen arvoisensa videon, jossa yhdistellään niin uutta ja vanhaa kuin animaatiotakin.

of Montreal — Fugitive Air

Tuoreen Lousy With Sylvianbriar -albumin avausraita kuulostaa rosoisuudessaan kamaripopahtavalta Beckiltä, eli käsittämättömän hyvältä. Nyt se myös näyttää sopivalta — kaikkien erilaisten tekniikoiden yhdistely paikoin arveluttavaankin materiaaliin kolahtaa. Bongaa lerssi.

Cornelius — Like A Rolling Stone

Tämän setin vanhempi osuus tulee Corneliukselta, jonka mieletön stop motion -spektaakkeli Like A Rolling Stone ei lakkaa ihastuttamasta. Japanilaista, niin japanilaista.

Five new videos plus one old favourite — it’s another music video Friday!