Kansiodysseia 1978-2014

Joy Divisionin ensimmäinen julkaisu oli omakustanne-ep An Ideal For Living, kesällä 1978. Ensi kuun Record Store Dayna Rhino Records julkaisee ep:n uusintapainoksen. Jotain on kuitenkin pielessä.

2014 (Rhinon kesäharjoittelija):

Joy Division – An Ideal For Living

1978, lokakuu (Steve McGarry):

Joy Division – An Ideal For Living

1978, kesäkuu (Bernard ”gordonin veli” Sumner):

Joy Division – An Ideal For Living

Kun yhtyeen kitaristin piirtämät alkuperäiset kannet Hitler Jugend -rumpalista ja takakannen keskitysleirivartijasta herättivät ilmeistä natsikammoa, piti lokakuiseen uusintapainokseen tehdä jotain siedettävämpää.

On vain sääli, että kun kolmeakymmentäkuutta vuotta myöhemmin tehdään levystä uusintapainosta, ei käytetä edes kompromissikansia vaan mennään halvimman kautta. Luulisi, että tässä ajassa osattaisiin nähdä kontekstia ja kunnioittaa alkuperäistä visiota sen verran, että voitaisiin hetkeksi unohtaa moiset hömpöttelyt. Etenkin, kun natsisympatioiden sijaan kaksikymppisillä punkkareilla taisi olla ajatuksena tehdä jotain buzzworthya. Tai vastaavasti poimia jotain epäkonventionaalisen näyttävää — itsekin ihastelen usein totalitarismin estetiikkaa. Ei se ruumiskasojen ihannointia tarkoita.

Toisaalta, jos tettiläisen image trace -taitoja halutaan kerryttää, on tietysti suotavampi käyttää pohjana tuota putkirakennelmaa kuin originaalipiirrosta. Alkuperäisjulkaisua voidaan onneksi ihastella haaleina skannauksina ja YouTube-pakkauksella.

Joy Division – An Ideal For Living Joy Division – An Ideal For Living Joy Division – An Ideal For Living

http://www.youtube.com/watch?v=zh-5Rfz_HQs