I Break Horses – You Burn

Aina joskus haistan tai kuvittelen haistavani ilmassa jotain, joka yhdessä ihanassa nanosekunnissa kulkee aivojen hajuosiosta kohtaan, johon lokaatioita tallennetaan. Liikkeen tuntee.

Samalla tavalla jotkut kappaleet vievät välittömästi johonkin paikkaan. Marx & Engels vie Tokion metroon. Race For The Prize Tammelan Herttaan.

Joka kerta, kun ruotsalaisen I Break Horsesin parin vuoden takainen Winter Beats alkaa soimaan, vie se mielen juoksemaan iltahämärässä Kaivopuiston rantoja. Kylmää vettä  sataa naamalle ja vastaantulijat ovat epämuotoisen harmaata massaa. Jalat pumppaavat verta maan kautta uudestaan ylös. Ensimmäiset tahdit riittävät.

Winter Beatsin anthemiudesta on kasvanut inhimilliselläkin pakkotoistolla niin ehdoton, että yhtyeeltä on vaikea ottaa vastaan mitään muuta. Maanantaina julkaistava kakkosalbumi Chiaroscuro vaikuttaa ensimaistiaisillaan kuitenkin lupaavalta.

I Break Horses – Chiaroscuro

Minimalistinen You Burn nojaa vahvemmin lanadelreyesqueen vokaalituotantoon ja kaiutettunakin millimetrintarkkaan rytmiraitaan. Se kasvaa hienosti ja pitää otteessaan, mutta se ei ole Winter Beats. Niinkuin ei mikään mukaan.

Musiikkiharrastus kiteytyy parhaimmillaan ja pahimmillaan siihen, että muusikot ovat oikeita, eläviä ja kehittyviä olentoja.

The new track by the Swedish duo I Break Horses could have a far more bigger effect, had I not heard them before. Still, a nice track.