Hyviä pieniä: Holy Seeds, TYYNYT, Oceans

Viime viikon kolme hyvää uutta tuttavuutta.

Holy Seeds – Hey Laura

Helsinkiläinen Holy Seeds on mukavasti uransa alkutaipaleella: yhtye soittaa ensimmäisen keikkansa ensi viikon lauantaina Kutosen HTDJ-illassa. Yhtyeessä on naamoja niin French Filmsistä kuin TEKSTI-TV 666:stakin. Enemmän ensin mainitulta kalskahtava Hey Laura on mitä erinomaisin raita — simppeliä, rosoista treenisrokkia. Sitä tämä kevät kaipaa.

TYYNYT – LRJA

En edes muista, mitä kautta turkulainen TYYNYT tuli vastaan. Ikea-googlettelulla?

Oli syy mikä hyvänsä, olen iloinen että niin tapahtui. Yhtyeen Soundcloudissa on vasta kaksi kappaletta — ja nekin eri vuosikertaversiot samasta kappaleesta. Ja kyseinen biisikin on coveri!

Mutta sen verran ansiokas Wojciech-versiointi, että poiminnan arvoinen tämä kovastikin on. Twitterin mukaan uutta materiaalija on luvassa piankin, hyvä niin. Sitä ennen luurit päähän, volyymit kaakkoon ja turkulaista shoegazea tärykalvoihin.

Oceans – I’m Telling You

Nick Trianin ja Emma Kemppaisen ansiokkaan The New Music Show’n viime viikon demopoiminta oli helsinkiläisen Oceansin I’m Telling You. Yhden miehen yhtyeen nimeä kantavan ep:n avausraita hämmentää aluksi hieman epäskarpilla rytmityksellään, mutta kun kliimaksiin kiipeillään vokaalilayeroinnin ja samaa koukkua toistavan synariffin naitolla, ollaan aika hyvän asian edessä.

Odotan jatkoa. Tällaisia juttuja ei Suomessa liikaa tehdä.