Friendly Firesin paluu

Parin viime viikon aikana olen pitänyt töiden lomassa tiuhaan änäritaukoja. Laina-Xboxin ja laina-NHL2K10:n parissa on vierähtänyt vähän turhankin paljon aikaa. EA:n peleihin vertailu on sama kun vertailisi jotain kalliimpaa automerkkiä johonkin halvempaan automerkkiin, mutta yhdessä asiassa 2K10 vie pidemmän korren. Pelin soundtrack on nimittäin aikansa (eli syksyn 2009) indien crème de la crème. Phoenixia, Fauntsia, Hockeya (duh!), MGMT:tä…

Useamman kerran, kun hallissa on pamahtanut soimaan Friendly Firesin Skeleton Boy, on yhtyeen nykytilanne mietityttänyt. Mitään kun ei ole varsin kelvollisen kakkosalbumi Palan jälkeen kuulunut.

Tänään kuuluu.

Friendly Fires – Before Your Eyes

Yhtye on lähtenyt kollaboroimaan The Asphodells -nimimerkillä kulkevan Timothy J. Fairplayn kanssa ja lopputulos ei ole yhtään hassumpi. Jumitusta, mutta silti groovea. Jotain Zonoscopen aikaista Cut Copya? Yllättävää lofisteluakin.

Kahdeksanminuuttisen raidan lisäksi luvassa on toinen megamittainen biisi, Velo. Molemmat löytyvät bändin oman levylafka Telophasen maaliskuun lopussa julkaisemalta 12-tuumaiselta AA-singleltä — jonka epäröisin tarkoittavan yksipuolista sinkkua. Korjatkaa, jos olen väärässä?

Loppuun vielä se Skeleton Boy. Tämän siivittämänä Toronto Maple Leafs playoff-viivan paremmalle puolelle, eiksje.