C’etait un super week-end

Koskaan ei ole matkalla hautajaisiin hymyilyttänyt yhtä paljon.

Tänään musiikkimedia Nuorgamin peijaisissa esiintyvä Giant Robot on mitä ehdottomimmin kulttiyhtye. Omasta levyhyllystäni löytyvät kyllä myös Crushing You With Style -kakkosalbumi ja astetta pekuliaarimpi Home Entertainment EP, mutta sekä oman musiikkimakuni että tyylitajuni yksi kantavimmistä kulmakivistä on ollut jo viimeisen vuosikymmenen ajan Superweekend-levy.

Giant Robot – Superweekend

Puhelaulannan asiantuntemukseni on sen verran nollaluokkaa, että isompia analyysejä en tohdi albumista genreviitekehyksessään vääntää. Eniten itselleni on siinä kolahtanut aina kuitenkin sen käsittämättömän hieno tuotanto. Hyperkliini, supermoderni. Aikaansa edellä, edelleen.

Heartbreakdancen skandinaavisen pidättäytyvä grindaus, Airport Cityn ehdoton flow ja Tuomas Kantelisen jousisovitukset alussa ja lopussa saavat jokaisella kuuntelukerralla ihon kananlihalle. Jokainen elementti on oleellinen ja tyylikkäästi toteutettu.

Kansivihkosta selaillessa tulikin hauskana yllätyksenä, että albumin äänitys- ja tuotantovastuussa ykkösnimenä oli Solitin nykyinen nokkamies Nick Triani. On aina vaikea arvioida, kuinka paljon tuottajan ääni levyllä kuuluu — ja se on varmasti myös hyvin tapauskohtaista — mutta joka tapauksessa, täydet pisteet siihenkin suuntaan. Valehtelematta ja muistoja kultailemattakin on Superweekend yksinkertaisesti parhaalta kuulostava kotimainen levy koskaan.

Tätä herkkua siis tänään Kuudennella Linjalla. Nuorgamille kevyet mullat ja hatunnosto, tästäkin.

Avainsanat: ,