ceo – Whorehouse

Eric Berglundin ceo-projekti lumosi allekirjoittaneen muutama vuosi sitten aivan täydellisesti. Yhdeksän kappaleen debyyttialbumi osui täydellisesti siihen sweet spotiin, jossa musiikki on yhtä kotonaan niin tanssilattian yhdennellätoista hetkellä kuin villasukkadiskossakin.

ceo

Nyt Berglund palaa uuden materiaalin voimin. Modular People heitti ensin ilmoille Sireniksi nimetyn teaservideon, jossa tutun hämmentävät estetiikkakombot ovat voimissaan — ja perään tuli ihan uusi kappalekin. Whorehouse. Whoah.

Whorehouse-uutuus muistuttaa kevyemmällä tuotannollaan ja astetta naiiveimmilla melodioillaan enemmän Berglundin aiempaa The Tough Alliance -bändiä kuin ceo-osastoa. Vokaaleissakin on vielä astetta enemmän Miamia kuin hetkeen.

Rumpulooppi on paikoin hämmentävän identtinen First Class Riotin rytmittelyn kanssa. Mutta ei parane valittaa: lyhyen tauon jälkeen The Tough Alliance kuulostaa taas ehkä paremmalta kuin koskaan.

Loppuun vielä sitä edellistä vertailukohtaa. Iskee joka kerta.

Eric Berglund’s ceo is back! Whorehouse nods a bit more to his Tough Alliance past than the previous ceo album. Catchy as an STD.