Berlin Festival 2013: odotukset

Tempelhof, täältä tullaan!

Kahden päivän pikafestari Berliinissä pitää sisällään niin isoja kuin pieniäkin akteja oletettavan komeassa miljöössä. Ensisijaisena motivaattorina festareille lähtemiseen on parin ison, tänä kesänä Suomessakin vierailleen yhtyeen saaminen vihdoin pois bucketlistilta — ja luonnollisesti mikä tahansa tekosyy Berliinin-reissulle on hyvä syy.

Berlin Festival

Ikisuosikkiosastolta tärkeimmät jutut ovat itselleni Blur ja Pet Shop Boys. Ensin mainittu veivasi tänä vuonna Provinssissa ja jälkimmäinen Ruisrockissa, mutta molemmat tapahtumat päätin tällä verukkeella passata. Kaksi keski-ikäistä brittikärpästä samalla iskulla, siis.

Flow’ssa tänä vuonna maailman isoimmalta bändiltä kuulostaneen My Bloody Valentinen pikarevanssia odotan taas innolla, varsin lupaava oli myös Parquet Courts. Viimevuotiselle Björkille vahva sama. Delphic oli odotuslistan kärkipäässä, mutta perui keikkansa harmittavasti viime hetkillä. Muutaman vuoden takainen ensinäkeminen oli unohtumaton.

Sopivassa mielentilassa voi hissutteleva Get Well Soon räjäyttää pankin, folkkaavat irlantilaiset Villagers-monikon mennee sekin muistilistalle. The Soundsia ei tarvitse suomalaisille lukijoille juuri esitellä. Massiivinen Big Black Delta kiinnostaa isosti, samoin vanha kunnon Klaxons. Itsetarkoituksellisen synkistelevä Savageskin.

Muutamien vuosien takaisista tykkäilyistä New Young Pony Club villitsee nyt lyhenteellä NYPC — samaisella perusindieosastolla mielialasta riippuen kiinnostavia ovat ainakin Bastille ja Fenech-Soler. Herkullinen uustuttavuus voisi olla BLITZKIDS mvt., joka tasapainottelee toimivasti puhtaan tanssipopin ja vähän temppuilevamman elektron rajamailla. Kokeilevampi ja hitaampi tanskalainen Asbjørn tuntuu toimivalta ja Bersku-lähtöinen Say Yes Dog kulkee nätisti jossain Hot Chipin jalanjäljissä.

Söpöilyosaston ykkönen lienee Dillon, tuotantovetoinen S O H N kiinnostaa erityisesti livenä. Is Tropical oli muinoin Popagandan lavalla mainio. Retrorokkaava Ruen Brothers voisi olla potentiaalinen yllättäjä.